Over mij

Ik ben Hendrik-Jan de Wit en woon in het Roze huisje in Almere Oosterwold. Ik ben getrouwd met Inge. Samen hebben we een dochter: Doris. We wonen sinds augustus 2018 in Almere Oosterwold, proberen bewuster te leven met minder en houden van groen.

Mijn leven lang ben ik al geïnteresseerd in verhalen. Of het nu om de oorsprong gaat of om de toekomst. Alles is een verhaal en alles is terug te brengen tot een verhaal.

Het verhaal basis blog

Verhalen vormen de basis van deze blog. Hier staat alles wat me opvalt en bezighoudt. Kern vormt mijn liefde voor gedichten, verhalen, boeken, teckels en muziek. Daarnaast schrijf ik over alledaagse dingen. Het huishouden, ontspullen, de moestuin, de boeken die ik lees, muziek die ik luister,

de 2 teckels Saartje en Teuntje, mijn dochter Doris en natuurlijk Inge. Lees het bloginterview met mijn verhaal waarom ik blog.

Dichter

Ik dicht misschien nog langer dan ik schrijf. Mijn gedicht ‘Heuvelrug’ was het prijswinnende gedicht bij de dichtwedstrijd ‘Dwalen in gedichten’. Het hing op een poster in de VVV’s van de Heuvelrug. Mijn gedicht ‘Muziek blazen’ kreeg de prijs bij het kunstwerk Bloons.

Wolkendichter

Met mijn gedichtenblog wolkenhemel.blogspot.nl haal ik regelmatig de media. Zo kreeg ik een mooi plekje in het tijdschrift Genoeg als ‘nietsdoener’. Daarnaast interviewde VPRO’s Studio Idzerda mij. In deze radioreportage beleeft de luisteraar hoe ik het gedicht over de wolkenhemel van die dag schrijf.

Wat ik doe

Ik werk als senior webredacteur bij Yarden en beheer de website yarden.nl. Ook participeer ik andere online activiteiten, zoals de online campagnes, social media, ondersteuning webcare en schrijven voor de virtueel assistent.

Eerder werkte ik als webredacteur bij Ziggo en als webcoördinator aan 2 faculteiten van de Vrije Universiteit.

Raadpleeg voor meer informatie mijn LinkedIn-profiel.

Andere blogs

Ik publiceer op 42bis.nl blogs over nieuwe media, content en webredactie. In mijn vrije tijd schrijf ik blogs voor ondermeer mijn oude werkgever supply chain magazine en de logistieke blog van Walther Ploos van Amstel delaatstemeter.nl. Sinds 2001 verzorg ik voor de Zuid-Afrikaanse literatuurwebsite www.litnet.co.za recensies. Ook schrijf ik af en toe voor het Bibliotheekblad.

Online communities

Daarnaast ben ik een actief deelnemer van online communities als blogpraat, communitymanagers.nl en smc036.

Meer informatie

Voor een uitgebreider profiel en cv kun je terecht op mijn LinkedIn-pagina. Volg me ook via twitter, facebook of Google+.

Contact

Als je contact met me wil opnemen, dan kan dit via het contactformulier of mail naar: contact [at] hendrik-jandewit.nl.

14 pingbacks/trackbacks on “Over mij

Geef een reactie