Over mij

Ik ben Hendrik-Jan de Wit en woon in het Roze huisje in Almere Oosterwold. Ik ben getrouwd met Inge. Samen hebben we een dochter: Doris. We wonen sinds augustus 2018 in Almere Oosterwold, proberen bewuster te leven met minder en houden van groen.

Het verhaal basis blog

Deze blog behandelt alles wat mij bezighoudt. En dat is veel.  De kern vormt mijn liefde voor gedichten, verhalen, boeken, teckels en muziek. Daarnaast schrijf ik over alledaagse dingen. Het huishouden, ontspullen, de moestuin, de boeken die ik lees, Dante, (orgel)muziek die ik luister en zelf speel, de 2 teckels Saartje en Teuntje, mijn dochter Doris en natuurlijk Inge. Lees het bloginterview met mijn verhaal waarom ik blog.

Dichter

Ik dicht misschien nog langer dan ik schrijf. Mijn gedicht ‘Heuvelrug’ was het prijswinnende gedicht bij de dichtwedstrijd ‘Dwalen in gedichten’. Het hing op een poster in de VVV’s van de Heuvelrug.

Mijn gedicht ‘Muziek blazen’ kreeg de prijs bij het kunstwerk Bloons. Daarnaast sta ik in de gedichtenbundel Dichter op de IJssel. De bundel met watergedichten en kreeg ik een nominatie voor mijn haiku over de waterput bij Gelselaar.

Wolkendichter

Met mijn gedichtenblog wolkenhemel.blogspot.nl kreeg ik een mooi plekje in het tijdschrift Genoeg als ‘nietsdoener’. Daarnaast interviewde VPRO’s Studio Idzerda mij. In deze radioreportage beleeft de luisteraar hoe ik het gedicht over de wolkenhemel van die dag schrijf.

Wat ik doe

Ik werk als redacteur bij de gemeente Almere. Ook participeer ik andere online activiteiten, zoals de online campagnes, social media, ondersteuning webcare en schrijven voor de virtueel assistent.

Eerder werkte ik als senior webredacteur bij Yarden en als webcoördinator aan 2 faculteiten van de Vrije Universiteit.

Raadpleeg voor meer informatie mijn LinkedIn-profiel.

Andere blogs

Ik publiceer op 42bis.nl blogs over nieuwe media, content en webredactie. In mijn vrije tijd schrijf ik blogs voor ondermeer mijn oude werkgever supply chain magazine en de logistieke blog van Walther Ploos van Amstel delaatstemeter.nl. Sinds 2001 verzorg ik voor de Zuid-Afrikaanse literatuurwebsite www.litnet.co.za recensies. Ook schreef ik af en toe voor het Bibliotheekblad.

Online communities

Daarnaast ben ik een actief deelnemer van online communities als blogpraat, communitymanagers.nl en smc036.

Meer informatie

Voor een uitgebreider profiel en cv kun je terecht op mijn LinkedIn-pagina. Volg me ook via twitter, facebook of Google+.

Contact

Als je contact met me wil opnemen, dan kan dit via contactformulier of mail naar: contact [at] hendrik-jandewit.nl.

[contact-form to=”contact@hendrik-jandewit.nl” subject=”Contactformulier”][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Bericht” type=”textarea”][/contact-form]

14 gedachten over “Over mij”

 1. hallo Hendrik

  ik kwam bij je blog terecht omdat ik zocht naar n nieuws item over de melding van de krokodil in Dukenburg
  ik ben een filmpje aan het maken voor een theaterstuk dat gaat over de verhalen /sprookjes in Dukenburg, hier komt o.a. ook de krokodil in voor

  Jij houd van verhalen las ik dus als je het leuk vind ben je bij deze uitgenodigd om te komen kijken 8 april of 15 april…in Dukenburg

  voor meer info zie onze website over het dukenburg ontcijfert community-art project van mij en mijn collega lieuwke

  vriendelijke groet en veel succes en plezier met al je schrijven

  Merel Holleboom

 2. Hoi Hendrik-Jan,

  Dank voor je complimenten over Twittermania. Daar zijn we heel blij mee.

  We zijn trouwens altijd op zoek naar goede bloggers. Zou je het leuk vinden om voor Twittermania.nl te schrijven?

  Groeten,

  Bert Kok.

 3. hoi Hendrik Jan,

  bij toeval kwam ik je blog tegen. jij bent toch degene van ‘waar is dat stuk’? heb je dat ooit nog uitgegeven?

  ik woon inmiddels weer in wageningen na 9 jaar overzee. werk nog steeds bij ZOA, ben getrouwd, en heb drie zoontjes.

  heb je nog wel eens contact met anderen uit onze groep?

  groet,

  timmo

 4. Beste Hendrik-Jan,

  Leuke site van een stadgenoot. Kijk even onder het kopje ‘Andere blogs’. Daar staat ‘Sinds kort publiceer ik op contentgirls.nl een blogs…’. Kleine fout waar ik je graag op wijs, omdat je site er zo perfect uitziet.

  Vriendelijke groet,

  Frits Huis

 5. Goede avond mijnheer de Wit,

  Weet u misschien het e-mail van Bert Matter, ik heb een hekel hem te bellen. Deze man heeft tranen uit mijn ziel laten rollen. Hij was onbeschrijfelijk moei met BACH . Hij heeft nu een prijs gewonnen met SWEELINCK , zo hoort met Bert Matter, wat mooi is dit.

  Ik kan geen orgel of clavecimbel spelen . En ook het lezen van muziek in niet mijn gave. Maar ik heb geleerd te luisteren door o.a. Matter. Dit heeft een nadeel op geleverd: ik kan nauwelijk naar de radio luisteren. Barok en Renaissance en nog ouder vind ik heerlijk. Maar ja het zij zo.
  Door een hersens bloeding is dit voorliefde groter geworden, dit zorgt ervoor dat het bellen van Bart moeilijk wordt . Het is al vele jaren geleden dat hem ontmoet heb, dat was toen hij nog les gaf in Arnhem.
  In de kerk heb hem ontmoet, dat was heel erg mooi. Dat vergeet ik nooit, wat mooi was dit.

  U moet mij niet kwalijk nemen , dat ik hier en daar spelling fouten maak.

  Met vriendelijk groet,

  Dick Siesling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klein leven, literatuur, orgelmuziek en Dantes Komedie