Lezen

Ik schrijf regelmatig over literatuur op mijn blog. Ik ben gek op Nederlandse literatuur en (vertaalde) reisliteratuur. Als ik een boek lees, schrijf ik er graag over. Deels als geheugensteuntje voor mijzelf.

Litnet

Sinds het voorjaar van 2001 schrijf recensies over literatuur voor de Zuid-Afrikaanse literatuursite Litnet. Ik doe dit op onregelmatige basis. Jaarlijks verschijnen er wel een paar artikelen van mijn hand. Ik schrijf voornamelijk over de Nederlandse literatuur. Soms leg ik een link met Zuid-Afrika.

Reisverhalen

Ik ben gek op reisverhalen. Niet voor niks studeerde ik af op het reisverhaal Terugreis van Java naar Europa van Franz Wilhelm Junghuhn. Bij het scharrelen in de kringloopwinkels stuitte ik op een schrijver van prachtige reisverhalen: Paul Theroux.

Gedichten en over dichters

Ja, ik schrijf gedichten. Niet iedereen is er even enthousiast over. Soms win ik een prijs.

Gerrit Komrij (1944-2012)

Ik ben groot bewonderaar van Gerrit Komrij. Vlijmscherpe essays schreef hij en prachtige gedichten. Over zijn romans kun je twisten. Ik volg Komrij actief nadat ik hem ontmoette bij zijn gastschrijverschap aan de Leidse Universiteit.

Later mocht ik nog enkele keren met hem van gedachten wisselen over dichten, gedichten en dichters. Vandaar dat hij regelmatig terugkeert op deze blog. Er ligt zelfs nog een prachtig voornemen tot het schrijven van een heuse Divinia Commedia met een mooie rol voor de Dichter des Vaderlands.

5 pingbacks/trackbacks on “Lezen

Geef een reactie