Rucola – Tiny House Farm

De natuur verrast iedere keer weer. Neem bijvoorbeeld de ontdekking van rucola. Precies bij de vlonder voor het huis groeit opeens rucola. Een ontdekking die ik doe bij het weghalen van wat distels en ander onkruid. Het ruikt opeens heel sterk naar rucola. Hoe kan dat?

Ja! Rucola

Ja rucola

Ik ga het nog eens goed bekijken. De bladeren lijken wel heel veel op rucola. Ik proef een stukje blad en ja onomstotelijk: dit is rucola. En dan doemt meteen de vraag op: hoe is dit juist hier gekomen?

Zeker we hebben rucola geplant. Niet bij de vlonder, maar aan de andere kant in de tuin. Het komt niet op. Best jammer omdat het erg lekker is. Nu zie ik gewoon op een plek waar we niks gezaaid hebben deze sla opkomen. En het is ook nog eens niet weinig. We kunnen wat planten verplanten, zodat we op andere plekken ook deze grondbedekker krijgen.

Brave hendrik

Die andere grondbedekker die ik nog zo graag zou zien opkomen is: brave hendrik. Een soort spinazie. Je kunt hem koken, maar ook rauw in de salade verwerken. Het lukt nog niet om hem te kweken. Het zaad ontkiemt alleen bij kou. En al hebben we in maart gezaaid, het heeft tot nog toe geen brave hendrik opgeleverd.

Niet altijd komt zaad meteen op. Soms lijkt het in de ruststand te liggen en komt het pas later op. Zo komt in het stukje doorwaadbare zone voor ons huis nu zinnia op. Het zijn prachtige bloemen. Ze hebben alle kleuren van de regenboog.

Roze zinnia

Het opkomen van een roze zinnia heb ik een tijdje aandachtig gevolgd. Wat een prachtige ontwikkeling. Je ziet de bloem langzaam maar zeker opbloeien. Een proces die geweldig is om te zien. Zinnia is een Dahlia-achtige bloem, vernoemd naar de Duitse botanicus Johann Gottfried Zinn (1727-1759).

Zinnia

Het zaad van deze bloem zat in een zaadpakket dat we al ergens in het voorjaar hebben gezaaid. De hoge distels hebben veel tegengehouden. Bij het weghalen van de distels, zag ik allerlei zinnia groeien. En zo kun je nog in de herfst genieten van prachtige, kleurrijke bloemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *