Hopen op regen – Tiny House Farm

Waar blijft de regen?

De regen blijft uit, terwijl we er zo op hopen. Het leven op de Vuursteenhof verschilt wezenlijk van ons oude leventje in het rijtjeshuis midden in de stad. De oude tuin was zo groot als ons huis nu. We hebben nu heel wat meer grond te bewerken.

Met al die grond en alle planten die we geplant hebben in de zeeklei, kijk je ook op een andere manier naar de natuur om je heen. Zo maken we ons al geruime tijd zorgen om de droogte. Elke avond sproeien uit de kraan gaat tegen onze principes. Leidingwater is namelijk veel te kostbaar. We willen zoveel mogelijk doen met het water uit de regenton, maar dat is met deze droogte wel binnen een week op.

Buienradar

Zodoende kijken we dagelijks meerdere keren naar buienradar. Met smart zien we daar hoe de buien wel heel vaak langs ons landje scheren, zonder ook maar een druppel vocht achter te laten. De droge grond zorgt ervoor dat de planten minder hard groeien dan we zouden willen.

Net als andere weersomstandigheden. De paar koude dagen enkele weken terug, zorgden ervoor dat sommige planten het niet hebben gered. Het leek er ook even op dat de pronkbonen het opgaven. De prachtige planten verschrompelden helemaal van de koude nachten. Gelukkig zien we ze weer herstellen. Er komen weer nieuwe bladeren en de pronkers lijken er alle 6 weer bovenop te komen.

Dicht bij de natuur

Zo leven we veel dichter bij de natuur en alle weersinvloeden. Het is een andere benadering, waarbij we eerder heel anders aankijken tegen de natuur. Zeker droog en nat verschillen niet met toen, alleen de invloed die het heeft op je tuin en de dingen om je heen, is nu veel sterker.

En we kijken snel nog even op buienradar, want een bui is van harte welkom.

2 pingbacks/trackbacks on “Hopen op regen – Tiny House Farm

    Geef een reactie