Nat cadeautje – Tiny House Farm

Met zo’n tuin baart het ook zorgen als langere tijd weinig of geen regen valt. Zo maakte ik me afgelopen zomer nog niet zo druk om de langdurige droogte, maar nu met een tuin boordevol waardevolle planten, maak ik me er een stuk drukker over.

Lijsterbes

De grond vertoonde al dikke scheuren van het uitblijven van de regen en de – voor dit jaargetijde – vrij warme temperatuur. Prachtig voor de bloesem, maar hierdoor komt ook het groen wat moeilijker los.

Blad van de mispel

Regenbui

De regenbui dinsdagavond bezorgde mij een nat pak op de terugweg naar huis, maar het gaf ook een cadeautje. De tuin heeft weer wat vocht gekregen en je ziet het meteen. Schitterende groene bladeren schieten uit de takken die we in januari en februari geplant hebben.

Ook in de amandelboom komt blad

Wat een prachtig gezicht. Neem de Gelderse roos en de lijsterbes. Ze krijgen echt hele mooie bladeren. Sommige boompjes en struiken hebben in een dag tijd een heus bladerendek gekregen. Ik ben er diep van onder de indruk. De vreugde als de planten die je geplant hebt opkomen en beginnen te groeien.

Gelderse roos

Groen cadeau

Tussen alle regenbuien door is dat echt een cadeautje. Een groen cadeau. Hoe de natuur weer opklaart van het water dat uit de hemel valt. Het geeft onze tuin weer een zetje om wat groener te worden. En zelfs onder de boompjes in de doorwaadbare zone lijkt het eerste zaaigoed op te komen. Het voorjaar komt nu echt in onze tuin!

De Elstar appelboom begint ook bloemetjes te krijgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *