Lekkage – Tiny House Farm

Zaterdagochtend, na het wassen, ontdek ik een flinke plas water voor de wasmachine. Het was me al een keer eerder opgevallen dat er soms een plasje water ligt voor de droger. Of aan de andere kant van de wasbak voor de wasmachine. Het zou toch niet.

Ik vermoed lekkage. Daarom trek ik er even later de wasmachine uit. Een heel gehannes. Zeker ook omdat het een heel zware Miele is. Nauwelijks vooruit te krijgen. Wat is hij zwaar zeg. Ik vermoed dat hier het beroemde betonblok in ligt.

Puzzelen

Dan begint het gepuzzel. Waar komt het water vandaan? We draaien een wasje met de naar voren geschoven wasmachine. Misschien gebeurt het hier. Inderdaad wordt het nat. Rond de afvoer lijkt het water te komen. Maar de afvoerbuis is ook nat. We app’en meteen de huisjesbouwer dat er een lekkage is en we niet weten waar het vandaan komt. Misschien de wasmachine.

De afvoerbuis is nat na de was en er ligt een plasje water. Dus toch? Snel naar de Gamma voor een nieuwe wasmachineafvoerleiding. Vlak voor sluitingstijd haal ik er nog eentje op, sluit hem aan op de wasmachine.

Nog een wasje draaien. Er komt onder de wasmachine geen water vandaan en toch blijft het water lopen. Ik vermoed dat het water ook een beetje moet opdrogen. Bij het vorige huis hebben we ook eens een lekkage gehad. Het duurde daar heel lang voor het droog was.

Water blijft stromen

Maar het water lijkt te blijven stromen. ’s Avonds ga ik onder de tafel met de wasbak zitten en luister aandachtig. Hoor daar nu een zachtjes maar gestaag druppelen van water? Nog eens heel goed luisteren. Inderdaad. Het lijkt er verdacht veel op.

Nu de bouwer inschakelen. Hij komt de volgende dag meteen. Hij denkt toch wasmachine (of de droger?), maar laat de installateur komen. Deze komt 2 dagen later op woensdag. Hij verdenkt de wasmachinekraan. Alles wijst erop. Vooral het schone water dat tussen de voegen van de vloertegels opstijgt.

Daarna is het afwachten. Hij komt niks tegen, sluit de waterkraan af. En wij blijven achter met het water op de tegels. De uren erna, zien we het niet afnemen. Eerder toenemen. O hemel, wat moeten we met al dat water in onze nieuwe badkamer.

Zwaarder geschut

Dan eindelijk komt vrijdag de installateur weer. Dit keer met zwaarder geschut. Ze halen het kastje weg en gaan kijken of de kraan van de wastafel de boosdoener is. Als het kastje weggehaald is en de installateur bij de aansluitingen van de kraan heeft hij de oorzaak: de warmwaterkraan is lekt heel lichtjes bij de aansluiting.

Als ze dit uiteindelijk oplossen, de kast weer plaatsen en ook de wasmachine en de droger hun plekjes weer terugkrijgen, dan moeten we de boel maar in de gaten houden. We letten op, zien hoe de kleine plasjes water die aanvankelijk nog opborrelen, helemaal verdwijnen.

Een dag later is alles kurkdroog. Alsof er niks aan de hand is. Zelfs de vermeende lekkage onder de droger is weg. Geen zorgen dus meer.

Wat een opluchting. Alles weer opgedroogd.

Een gedachte over “Lekkage – Tiny House Farm”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *