Elektra – Tiny House Farm

De schuur staat, maar het idee is dat we in de schuur ook de vriezer zetten. In ons vorige huis stond deze vriezer ook in de schuur. Met de moestuin en het verse voer voor de honden, is een extra vriezer geen overbodige luxe. We kopen het brood ook groot in, waarmee we met de 3 lades in huis niet uitkomen.

Al sinds we op de Vuursteenhof wonen in augustus, tobben we met de 3 lades. Maar nu de schuur staat, moeten we zorgen dat de elektra, waarvan de lange kabel tot halverwege de tuin reikt, ook in de schuur een plekje krijgt.

Afgelopen voorjaar heeft Gert-Jan Bon bij de aanleg van de ophoging rond het huis, de kabel iets te ver ingegraven. Daarom begint het voor mij met het uitgraven van de kabel. Een flink werkje, maar ik krijg het voor elkaar. Dan begint de grote uitdaging: de vertakkingen in de schuur zelf.

Ik kijk wat op internet en besluit het zo eenvoudig mogelijk te doen. Dus geen ingewikkelde schakelaars en zo, maar gewoon 2 keer een dubbel stopcontact. Ik haal bij de bouwmarkt het materiaal en ga daarna in de schuur aan de slag. Gaten boren om de kabel in de schuur te laten landen en ook een gat om van de ene ruimte in de andere de kabel door te kunnen trekken.

Dan de draden op maat snijden, de isolatie tactisch van de draad af wikkelen. En daarna alles met elkaar verbinden in een klein huisje. Alles goed beschermd tegen eventueel vocht, waar houten schuurtjes toch bekend om staan. En dan de boel aan elkaar knopen.

Wat ben ik trots als ik de groep aanzet en de stroom in het schuurtje is aangesloten.

Dan gaat het toch even mis. De draden schieten los als ik alles netjes aan elkaar heb gekoppeld. Ik heb de draden nog niet goed vastgemaakt, waardoor teveel druk op de verbindingen komt. Het kost best veel kracht om het harde koper mooi in elkaar te krijgen. Dus weer flink aan het klunzen om de draden weer vast te krijgen.

Net zo trots ben ik als we na hem goed te hebben schoongemaakt, de vriezer weer aanzetten. Hij doet het. De thermometer schiet naar -25 graden als hij een uurtje draait. We kunnen weer invriezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *