Wintertijd – Tiny House Farm

Met de wintertijd die afgelopen weekend is ingegaan, gaan we ook met ons huisje een nieuwe fase in. Vroeg donker ’s avonds en terug van het werk in de duisternis. Als het dan hard waait en flink regent, is het extra zwaar.

Kachel aan

De wind waait om het huis en de regen slaat tegen de ramen. Gezelligheid. De kachel kan aan. Hoeveel pellets gaan er eigenlijk door. We ontdekken het. Ook moeten we de kachel goed schoonhouden. Dagelijks uitzuigen en het raampje schoonhouden.

Wel bijzonder om het huis weer in een heel nieuw seizoen mee te maken. Uitkijkend op de vorige week geplante fruitboompjes. Het veld oogt nog steeds mooi groen. De groenbemesters op ons stukje grond groeien flink. Bij het planten van de fruitbomen hebben we een deel weggehaald, maar er is nog genoeg.

Schuurtje

Ondertussen vraag ik me af wanneer ons schuurtje komt. Een paar weken geleden via internet besteld, kregen we de melding dat het behandeld wordt. Ergens deze week zou dat klaar zijn zodat we volgende week hopelijk de schuur geleverd krijgen.

De tegels liggen al een paar weken mooi op de plek waar het schuurtje komt. Daarom hoop ik dat we hem deze maand helemaal kunnen bouwen en inrichten, zodat de container voor het huis zo snel mogelijk weg kan. En dan is er ook ruimte om wat dingen in te slaan, zoals pellets voor de pelletkachel. Dan kunnen we daarna serieus gaan nadenken hoe we de tuin verder gaan inrichten.

Een gedachte over “Wintertijd – Tiny House Farm”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *