Het klarende huis – Tiny House Farm

Wanneer is het huis nou klaar? Je zou denken dat er een fase komt dat het af is. Alleen wanneer is het nou af? We stonden zaterdag voor een soort overdracht, maar het was nog niet af genoeg om dat goed te kunnen doen.

Even later stonden we weer buiten. De voordeur zat er nog niet in. Net als dat er binnen nog allerlei afwerking moet gebeuren. De terp ligt om het huis, maar de ontluchtingsgaten voor de vloeren zijn nog niet goed. Het kost allemaal wat meer tijd en je wordt zelf ook wat ongeduldig.

We hebben met onze eigen schilder in het huis gestaan. Hij gaat de vloer behandelen. Terwijl we daar zo keken naar het plafond dat wij zouden gaan schilderen, sloeg de twijfel toe. Nu gaat onze schilder het doen. Inderdaad, veel mooier. Alleen het sauzen van de wanden gaan we zelf doen.

Het komt steeds dichterbij dat het huisje klaar is. Al lijkt er niet tegenop te plannen. De huidige drukte in de bouw zorgt ervoor dat alle werklui omkomen in het werk. Onze installateur werkt momenteel aan een paar heel grote projecten tegelijk. En dan merk je dat jij voor hen niet altijd de prioriteit hebt die je zou willen hebben.

Geduld is dan de enige remedie. En het werkt. Als je na een paar dagen weer even langsgaat, ben je verbaasd. Niet voor wat er nog allemaal moet gebeuren, maar wat er gebeurd is.

En zo hoort het ook.

3 gedachten over “Het klarende huis – Tiny House Farm”

  1. Ja, de afbouw hebben wij allemaal zelf gedaan. Dan weet je hoever je bent, maar wil je ook steeds dóór!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *