Schoenen uit! – Tiny House Farm

De warmte werkt niet mee, maar dat betekent niet dat we niks doen. We kunnen niet op onze lauweren rusten. Daarvoor is de deadline van de verhuizing te groot. Dan wordt het busje gehuurd samen met 2 sterke sjouwers en zullen we aan het einde van de dag echt in ons huisje aan de Vuursteenhof trekken.

Eerst nog de riolering en de keuken. Nog erg spannend of het allemaal lukt. Ook omdat je nog dingen ontdekt. Zo werkte de douche niet. Gelukkig kwam de installateur nog langs. Hij ontdekte dat er nog een bepaalde afsluiting in de kraan zat.

De graafmachines zijn druk in de weer om de septic-tanks te plaatsen en bij ons de riolering aan te sluiten. Het is een flinke bedrijvigheid op de Vuursteenhof. De vrachtwagens, betonwagens, hijskranen en andere leveranciers zijn druk in de weer. Niet altijd handig, want dan weten ze een immense kraanwagen pal voor je container te plaatsen.

We hebben de dekplaten op de vloer losgemaakt. Veel werk om de beschermplaten er af te krijgen. Ze worden deze week in de lak gezet voordat de keuken komt en wij gaan verhuizen. Een klus waar een beetje spoed achter zit. Ik ben echt trots als het over anderhalve week allemaal gelukt is.

We hebben al door de ramen naar binnen geloerd. Het begint er best mooi uit te zien. De vloer in de lak ziet er meteen weer anders uit dan de kale houten vloer. De voetstappen en andere sporen op het hout zijn voorzichtig weggepoetst.

Het kale hout krijgt zijn broodnodige beschermlaagje. Want het is best gevoelig. De eerste krassen bij deze vloer doen het meest zeer. De rest zal snel minder vervelend zijn. Bij de ingang zitten wat pitjes door de steentjes van het toegangspad naar binnen gelopen. De dubbele pallets houden nu wat verkeer tegen. En de boodschap voor toekomstige bezoekers: schoenen uit.

Benieuwd hoe lang we dat volhouden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *