Adres: Het roze huis – Tiny House Farm

Het project nadert meer en meer zijn voltooiing. Natuurlijk moet er nog onwijs veel gebeuren en de laatste loodjes zijn het zwaarste. Dat merken we wel. Meer dan 2 jaar zijn we met de Tiny House Farm bezig.

Het huis is steeds meer af en het huis waar we weggaan, wordt steeds leger. Toch is het nog steeds erg vol. Er moet nog zoveel weg. Bijna niet te vatten, maar het zal toch moeten gebeuren.

We zoeken nog naar ideeën. Misschien een openstelling van ons oude huis in augustus, waarbij iedereen mag langskomen om iets op te halen. Goed idee? Ik weet het niet. We hebben nog flink wat boeken liggen, maar ook heel waardevolle boeken. Ik merk dat het steeds moeilijker wordt. De schifting steeds dunner. Er blijft bijna niks over.

En dan is er de bouwplaats zelf nog. De projecten die snel moeten gebeuren: het sausen van de muren. Dat is het belangrijkste. Dan moeten we een platje achter het huis bestraten, meter of 5 breed en 4 meter diep (schat ik globaal in). En als laatste belangrijke actie: het maken van een hek op het roodkavel. Er lopen namelijk al vreemde honden in onze tuin. Iets waar onze teckels denk ik wel een mening over hebben.

Heel vaak rijst de vraag op wat de naam van ons huisje is of wordt. Ik weet het niet, om heel eerlijk te zijn. Moet het huis een naam krijgen of volstaat het zo. Ik ben een beetje geneigd tot het laatste. Veel mensen komen al een kijkje nemen. Er verschijnen zelfs selfies van mensen voor ons huis. Wat een eer.

De echte naam van het huis, laat zich niet raden. De meubels voor de badkamer werden afgelopen week geleverd. En op de pakketten stond naast de naam van onze bouwer, ook heel duidelijk waar de dozen moesten worden afgeleverd: Roze huis.

Precies wat onze bedoeling is met de keuze van de kleur. Het is vrolijk en het valt op. Dat scheelt heel wat speurwerk. Daarom bellen we de Ikea binnenkort ook op voor de levering van de keuken. Mochten ze de Vuursteenhof niet vinden, dan moeten ze gewoon bij het Roze huis zijn.

12 gedachten over “Adres: Het roze huis – Tiny House Farm”

 1. Is verkoop van je waardevolle boeken door een antiquariaat in consignatie misschien iets? Je brengt ze daar en krijgt een percentage van de verkoopprijs bij verkoop. Ik kan me voorstellen dat afstand doen het moeilijkste deel van het project is en ik kan niet vaak genoeg mijn respect en bewondering voor jullie uitspreken.

  1. Ik heb al een deel verkocht via boekwinkeltjes. Ook doe ik soms mee met de boekenveiling van catawiki. Niet altijd prettig, omdat het soms echt weinig oplevert. Al heeft het gelukkig ook tot een aantal bijzondere contacten geleid. Ik denk dat openstelling van het lege huis, mij meer voldoening geeft. Zo kwam laatst iemand een paar dozen bladmuziek halen. Hij mocht geven wat hij het waard vond en was ontzettend blij.

 2. Wat bijzonder zo’n “leegmaakproces”. Heel mooi hoe je het beschrijft. Een voorbeeld hoe welvaart wordt omgezet in welzijn. Veel woon en leefplezier.

  1. Bedankt voor het compliment. Het is inderdaad een proces waarbij je wel merkt hoe anders onze maatschappij is ingericht. Je moet dicht bij je idealen blijven en niet laten meesleuren door vanzelfsprekendheden. En dat gaat niet altijd makkelijk, maar als je het bereikt is het fantastisch.

 3. Nogmaals hartelijk dank voor jullie verhalen en de vezichtiging van jullie huis! Erg insprerend! Heel veel succes met de verhuizing.
  Hartelijke groet

  1. Graag gedaan. En leuk dat je zo enthousiast bent. Het zijn mooie huisjes die Martin bouwt. Laat maar weten als je in de buurt bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.