Hoe tiny is tiny? – Tiny House Farm

Zo tiny is je huisje niet hoor. Ik hoorde het laatst toen ik een oud-collega tegenkwam. Ze wist meteen van ons bouwavontuur. Het lijkt wel of de hele wereld weet dat het roze huisje van ons is. Ik krijg app’jes van mensen die het huis vanaf de A27 inderdaad zien.

Maar wat is tiny bij een tiny house? Het is een vraag die ik vaak krijg. De definitie van tiny house is dat het huisje niet groter mag zijn dan 50 m2. In eigenlijke zin is ons huis dus zeker geen tiny house. De binnenmaat is ongeveer 62 m2. Voor de buitenmaat komt het huis op 74 m2.

Groot tiny house

Misschien is het dan meer een groot tiny house. Het principe om kleiner te gaan wonen, blijft wel staan. Gaan veel anderen groter wonen, wij gaan in binnenruimte halveren. Ook zoeken veel mensen bij het project Tiny House Farm de grenzen van het BVO op. Wij houden ruimte over die we niet bebouwen, bijna 40 m2.

Dat is nog altijd geen argument om ons huisje een tiny house te noemen. Het drijft op de gedachte om kleiner te gaan wonen met minder spullen. En op die manier meer te genieten van minder. Ook dat blijft bijzonder zwaar. Ik merk dat we waarschijnlijk nog de helft van onze spullen moeten wegdoen. Een zware stap, maar het is de laatste…

Inrichten

Daarnaast proberen we het huis alvast een beetje in te richten. Ik heb een plattegrondje op schaal gemaakt en de meubels uitgeknipt. Zo krijgen we een idee wat er allemaal in ons huisje past. Het is best een inkrimping van ruim 135 m2 naar iets minder dan 70 m2.

Na wat gepuzzel krijgt de inrichting ook steeds meer vorm. Wilden we daarnaast veel dingen vervangen, nu blijkt het meeste wat we hebben gewoon in het huis te passen. Er zal ook veel weg moeten en dat is best pijnlijk. We gaan de laatste fase in, waarbij we zoveel mogelijk opnieuw proberen te gebruiken, maar waarbij we ook heel veel weg zullen moeten doen.

Een gedachte over “Hoe tiny is tiny? – Tiny House Farm”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *