De buitenkant – Tiny House Farm

Wie mij een jaar geleden zou vertellen dat ik de eerste bouwer van de Tiny House Farm zou zijn, zou ik keihard in zijn gezicht uitlachen. Maar het is dus echt waar: wij zijn de eerste die een huisje bouwt bij het project Tiny House Farm aan de Vuursteenhof.


En het gaat keihard. Terwijl je dit leest, ziet het huis er waarschijnlijk alweer anders uit. De muren staan, het dak erop. We hopen dit weekend voor een groot deel al het huis van buiten te hebben staan.

De buitenkant. Dat wel. De vloerbalken zijn gelegd en de buitenkant van de muren staat. Overeind getrokken en in fel roze. Het huis valt wel op.

Als je al op de Vuursteenhof komt aanrijden, zie je het al. Of eigenlijk zie je het al overduidelijk vanaf de Tureluurweg. Een zuurstokroze huis verschijnt er aan de horizon. De kleur valt op en de vorm. Je schijnt het zelfs vanaf de snelweg te kunnen zien.

Nu krijgen we meer en meer het gevoel voor proporties. Als de fundering er net ligt, vind je het groot en klein tegelijk. Nu de muren overeind komen, ontstaat er weer een andere beleving van ruimte.

Ik ben erg onder de indruk van de raampartij aan de tuinkant. De dubbele deuren én de hoge ramen maken het huis echt licht van binnen.

Dan kan ik niet wachten tot het huis verder af komt. Volgens de bouwer Martin hoeft het niet lang te duren. En dan komt er meteen zoveel anders op mij af. Wat moet er nog veel geregeld worden!

Een gedachte over “De buitenkant – Tiny House Farm”

  1. En ik ben je dankbaar dat je ons zo mee laat leven in dit indrukwekkende avontuur! Ik vind het fantastisch het vanaf het allereerste moment mee beleefd te kunnen hebben. Het gaat zeker snel na al dat oponthoud onderweg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *