Bouwstop – Tiny House Farm

We hebben voor het eerst echt binnen gestaan. Wat een prachtige kozijnen en ramen zitten er in ons nieuwe huis. Compleet met bescherming tegen inbraak. Je kunt de deur muurvast openzetten, door enkel de deurklink te verdraaien. Het is even wennen, maar ziet er heel vernuftigd uit.

Binnen kijken we onze ogen uit. Onderwijl ruiken we het hout. Hoe heerlijk ruikt dit hout uit Zweden. Voor elke boom die gekapt is, worden 2 nieuwe gepland. Wat een verrijking. Zo verdwijnen de bossen niet en wordt het hout duurzaam verbouwd.

Als ik aankom, verwonder ik mij wel over de vele belangstelling. Er is een kijker die er al eerder is dan wij. Hij woont in de buurt vertelt hij. Aan de vele foto’s van toekomstige buren maar ook van andere bekenden, maak ik op dat veel mensen even een kijkje komen nemen. Iemand die mij kent van mijn blog, stuurt foto’s door. Ook hij heeft een kijkje genomen.

De foto vanaf de A27 heb ik nog niet gezien. We hebben al berichten gekregen van mensen dat ze vanaf de snelweg ons huis ook kunnen zien. Dat terwijl het toch echt bijna 1500 meter afstand is tussen autobaan en huis. De vliegtuigen voor vliegveld Lelystad vliegen straks lager over dan deze afstand.

Verder is het deze week rustig wat betreft de bouw. De bouwers zijn er even tussenuit. Bouwstop, noemt onze bouwer Martin het. De schrik slaat mij om het hart als ik hoor. Ik denk meteen: wat heeft de gemeente nu weer bedacht. Nee, het is een vrijwillige bouwstop om de hardwerkende bouwlui ook even rust te gunnen.

En zo hebben wij tijd om badkamertegels uit te zoeken, na te denken over een boiler en of we wel of geen zonnepanelen op het dak willen. Het worden 6 zonnepanelen, een prachtig tegelsetje en een doorstroomboiler. Ik denk dat we er misschien nog wel windenergie zullen afnemen als die hoge molens langs de A27 komen.

Wie weet…

8 gedachten over “Bouwstop – Tiny House Farm”

  1. Ziet er prachtig uit van binnen! Ik schrok ook van de titel van je stukje; Bouwstop. Het is dus gelukkig een bouwpauze.

  2. Ik zag ook al dat de mannen er niet waren. Wij wonen in het eerste woonhuis dat Martin gebouwd heeft. Aan de vrije vogellaan. Wonen in een Zweeds huis is een genot, kan ik uit ervaring zeggen.

    1. Fijn om te horen Ibolya! We waren in Leersum om te kijken naar het huis wat hij daar aan het bouwen was. Was ook onze eerste ontmoeting met Martin en met Rob. Een warm bad, zowel het gevoel wat het huis ons gaf, ondanks dat er nog volop gebouwd werd, als de ontmoeting met Martin. We hebben tot nog toe geen seconde spijt gehad van de beslissing met hem in zee te gaan.

  3. Ziet er beter uit, meer àf. Ga na de hitte, die ongetwijfeld ook de bouwpauze veroorzaakte, weer kijken. Ik hou het in de gaten.

  4. Even afgezien van de nietsontziende en voortdurende uitbreidingsdrang van Schiphol, van harte gesteund door Rutte en dus de rest van de vvd, moet ook worden gezegd dat vliegtuigmotoren steeds rustiger en stiller worden. Heel goed merkbaar in Amsterdam Zuid-Oost waar ik woon (Reigersbos). Het storende geluid zal wel eens mee kunnen vallen in Oosterwold.

    1. en is zo’n huisje in the middle of nowhere nou wel enigszins bereikbaar per fiets? Is er een station in de buurt? (ik heb eigenlijk geen idee waar het ligt)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *