Piketpaaltjes – Tiny House Farm

Het uitmeten van de grond door de dienst Geo-informatie Nederland. Na het passeren bij de notaris is het tijd voor het daadwerkelijk uitzetten van ons kavel op Oosterwold.

Op ons stukje grond gaan 5 paaltjes de grond in om het kavel te markeren. En de landmeter legt 4 punten aan in diepe paaltjes die de plek van het huis aanwijzen. Een bijzonder moment om zo even op ons eigen stukje grond te staan. De aannemer van ons houten huisje is eveneens aanwezig. Het zonnetje breekt prachtig door.

Wel blijft er een vraag staan: hoe blijven die paaltjes staan? Het grondverzetbedrijf dat de weg aanlegt, ploegt over het hele land. Grote hopen aarde liggen overal verspreid. De landmeter moet zelfs een paaltje slaan bovenop zo’n modderberg.

Is dit allemaal nog wel te vinden als de bouw begint? De weg is hopelijk begin mei klaar, waarna de heiboer de palen de grond in zal slaan. Voor die tijd zal over de paaltjes met spijkers erin een heuse terp van 60 centimeter liggen.

De landmeter van Geo-informatie stelt dat we te vroeg zijn, maar in het planningsoverzicht van Wonen in Oosterwold staat duidelijk vermeld dat binnen enkele weken na de overdracht bij de notaris een afspraak moet worden gemaakt om de grond uit te zetten. Moet het meten dan dubbel gebeuren?

Dat wordt nog even puzzelen of dat – zoals onze bouwer hoopt – de terp wordt pas later gelegd. Maar dat is de grote vraag. Op het hele terrein is de grond al afgegraven.

Wordt dus zeker vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *