Trots – Tiny House Farm

Het geeft weer een goed gevoel om iedereen weer te zien. Al zijn we bij lange na niet met zijn allen bij deze informele bijeenkomst in het KAF Almere. We hebben echt al een band ontwikkeld met de toekomstige bewoners van de Tiny House Farm of de Vuursteenhof. Een bijeenkomst voelt altijd als een warm bad.

We mogen bij de maquette waarin Almere in Lego is nagebouwd staan. Daar spreken we elkaar weer. Wat zijn je plannen, is er iets veranderd. Sommigen presenteren trots hun plannen. Ze laten zien hoe het ontwerp van hun huis(je) nu geworden is. Of hoe de keuken van Ikea eruit komt te zien.

Van anderen horen we hoe ze verwikkeld zijn in een strijd met de gemeente over het geluid. De vergunning mag voor ons dan binnen zijn, momenteel spelen veel dingen rond de eventuele geluidsbelasting op de gevels.

Een mooie brief van een medebewoner ligt in concept klaar. Of we er allemaal onze naam bij willen zetten. Het schept een band samen. Ik vind het onwijs gaaf dat we de handen ineen slaan en samen optrekken. Of het nu om het heien gaat of de riolering. Sommige dingen zijn geregeld, maar veel ook niet. We zoeken elkaar op.

Ik vind het fantastisch om bij dit project aangesloten te zijn. Je kunt erover discussiƫren of de hulp van Wonen in Oosterwold de kosten niet onnodig hoog maakt. Ik merk dat we als bewonersgroep intensief met elkaar optrekken. Dat we straks een gezamenlijk gebouw delen, helpt daar ook aan bij.

Bemoedigende woorden over mijn blogje over Minimal living. ‘Trek je niks aan van commentaar. Als jij er een container naast wilt zetten, zet jij er een container naast.’ Zo bemoedigend. Dan weet je weer waar je aan begonnen bent en voelt je trots.

Dezelfde trots die ik bij Inge zie. Ze geniet van de toekomstige groep bewoners, onze nieuwe buren. Ze fleurt helemaal op met de anderen. En ik weet het: met deze groep mensen gaan we de komende jaren veel plezier beleven. Het is een lange weg voor dat de Tiny House Farm er staat. We zijn al bijna 2 jaar bezig en er staat nog niks. Maar het is zo mooi dat we het met elkaar doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *