Kringloopwinkel en ontspullen – Tiny House

De afgelopen 10 jaar is mijn boekenbezit zeker verdubbeld en daar zijn 2 oorzaken van: de kringloopwinkel en boekenveilingen. Over allebei heb ik hier geschreven.

Een prachtige documentaire was er in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw op NPO2: Het succes van de Kringloopwinkel. De 5-delige serie van de VPRO volgt 3 kringloopwinkels in Naarden, Steenwijk en Zeist. Prachtig om de mensen te zien in en om deze winkels. Ook de spullen die in de winkels liggen. Ik heb genoten van deze serie.

Ik ben al een flink aantal jaren een grote fan van kringloopwinkels. Op dit blog heb ik er vaak over geschreven. Veel stukken gaan over de boeken die ik aangeschaft heb. Veel veroveringen. Sommige tot mijn eigen verbazing. Voor een koopje ben ik vaak met stapels boeken thuisgekomen.

Ik merkte een jaar of wat geleden dat het hoogfrequente bezoek aan de Kringloopwinkel wel voor andere problemen zorgde. De bibliotheek groeide uit zijn voegen. Er verschenen dubbele lagen boeken. En er belandden veel stapels op de tafel en op de grond in mijn bibliotheek.

Ontspullen en naar de kringloopwinkel gaan, zijn daarom niet de beste combinatie. Zo is mijn bezoek een jaar of 2 ernstig afgenomen. Ik kom er hooguit nog eens in de maand en dan loop ik weleens de winkel uit zonder iets te hebben gekocht. Mijn bezit is daarmee ernstig verschraald.

Als ik nou alles verkoop, heb ik niks meer. Gelukkig hou ik me in…

4 gedachten over “Kringloopwinkel en ontspullen – Tiny House”

  1. Het beeld dat je schetst, boeken op de vloer, komt mij heel bekend voor. Naarden, ik kom er al jaren. Veel boeken daarvandaan meegenomen over tekenen, schilderen en analoge fotografie. Ongetwifeld veel dubbelingen. Zal dat binnenkort eens gaan uitzoeken, hoewel ik geen Tiny House in het vooruitzicht heb :-).

  2. Hier staan ook dubbele rijen boeken in de kasten, veel ervan blijf ik herlezen omdat ik in het buitenland geen kringloop voor onverwachte ontdekkingen heb. Kunnen jullie in de toekomstige gemeenschappelijke tuin geen ruilplek voor boeken creëren, bijvoorbeeld in een oude telefooncabine? Blijft natuurlijk het probleem dat ook daarin niet alles past…

  3. Je schrijft: “Als ik nou alles verkoop, heb ik niets meer.” Wat een bevrijding! “Freedom’s just another word for nothing left to lose” zong Janis Joplin al.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *