Keukenontwerp – Tiny House Farm

Het zien van het prachtige keukenontwerp van onze toekomstige buurman stimuleert Inge om ons oude ontwerp weer van stal te halen. Wat willen wij eigenlijk straks in onze keuken hebben? Hoe moet deze eruit zien?

We hebben al een paar keer flinke discussies gehad over de keuken. Zeker, het is een belangrijke plek in huis. Maar het mag toch niet onze halve woonruimte in beslag nemen. We gaan tenslotte kleiner wonen, dus dat betekent ook een kleinere keuken.

Moet je dan een keuken maken in een hoek of neemt de hoek juist teveel ruimte in beslag. Het was onderwerp van onze gesprekken. Ik was ervan overtuigd dat een hoek ruimte kost, omdat je daarmee een stuk weghaalt die ander kunt gebruiken. Inge vond van niet. Je begrijpt het al: er zit in het ontwerp een hoek.

Zaterdag is Inge weer verder gegaan met wat we al hadden. Ze komt nu op een efficiënt gebruik van de ruimte. Eerst wilde ze de koelkast aan de andere kant van de deur zetten, maar ik heb haar uitgedaagd om dat niet te doen. Het betekent een kastje minder, waarmee we ruimte winnen. Een leeg aanrecht is wel het devies. Nu staan er bijvoorbeeld een magnetron, een KitchenAid mixer en een groot espresso-apparaat op het aanrecht. Daarmee verdwijnt veel werkruimte.

Nu bedenken we nieuwe plekken voor deze attributen. De magnetron krijgt een plek in de keuken. De oven komt ook wat hoger te staan wat makkelijker is bij het koken. Het koffiezetapparaat hoeft natuurlijk niet per se op het aanrecht te staan. Waar hij dan wel moet komen, is nog niet helemaal duidelijk. Net als de KitchenAid mixer.

Al met al een heel aardig ontwerp voor een mooie prijs bij de Ikea. We moeten hem dan nog wel zien te installeren. Ik denk dat we hier een mix moeten vinden van zelf doen versus laten doen. De tekening geeft een heel aardig beeld. Ik denk dat we binnenkort maar eens naar Ikea moeten om het ontwerp definitief te maken.

6 comments on “Keukenontwerp – Tiny House Farm

 1. Albert

  Wellicht is het mij ontgaan destijds, maar hoe gaan jullie koken? Met gas of elektrisch?

  • Hendrik-Jan

   We gaan elektrisch koken. In Almere Oosterwold is geen aardgas beschikbaar. Dat is overigens in onze huidige woonwijk uit de tachtiger jaren ook het geval.

 2. Martha

  Je kunt misschien nog wel gebruik maken van plankjes boven het raam waar je ook nog dingen op kunt zetten 😊

  • Hendrik-Jan

   Goed idee. We gaande koekenpannen ook ophangen. Ik ben gek op hangende pannen. Krijg ik een Swedish Chef gevoel…

 3. Irma

  Ja, plankje voor koffie apparaat en kitchen aid en klaar ben je 💪🏼

  • Hendrik-Jan

   Kijken wat het beste plekje voor zo’n plankje is.

Geef een reactie