Een jaar van zaaien – Tiny House Farm

Is 2017 vooral een jaar van zaaien geweest, ik hoop dat we in 2018 naast heel hard werken ook al kunnen oogsten. Al zal de echte oogst van ons landje pas op zijn vroegst in 2019 te zijn verwachten.

Over 2 weken komen de toekomstige bewoners van de Tiny House Farm weer bij elkaar. Ik hoop dat we dan wat gunstigere vooruitzichten hebben dan de laatste keer dat we elkaar hebben ontmoet in oktober. Het lijkt of er tussen toen en nu helemaal niks is veranderd.

Zo mooi al alles eruit zag zo rond Pinksteren, is het laatste halfjaar alles helemaal stil komen te staan rond de Tiny House Farm. Zo blij als we waren met de bouwvergunning, die we binnen de gestelde termijn kregen. De steen die begon te rollen, stond snel weer stil. De koop van het land laat erg lang op zich wachten. Sommige nieuwe bewoners hebben de vergunning al sinds de zomer, maar de grondoverdracht komt niet.

Hoe bitter is het om te zien dat mensen die veel later hun bouwvergunning hebben binnengekregen, wel de grondoverdracht dit jaar hebben gehad. Blijkbaar heeft het zin om te drammen en te zeuren bij de gemeente. Je kunt er niks aan doen en gunt iedereen een stukje bouwgrond op Oosterwold, maar het voelt oneerlijk.

Blijft voor ons de hoop dat het volgend jaar allemaal wat gesmeerder zal lopen. De reis er naartoe blijft indrukwekkend. Al voelt het laatste halfjaar vooral als stilstaan en weinig vooruitgang. Het zou de gemeente en andere instanties sieren als we volgend jaar echt aan de slag mogen.

3 gedachten over “Een jaar van zaaien – Tiny House Farm”

 1. We voelden ons bijna aangesproken, maar we snappen inmiddels dat je ons niet bedoelt. We hebben niet gedramd en gezeurd, we zijn slechts vriendelijk blijven vragen ;-))).
  Daarnaast heb ik het idee dat je met die grondoverdracht ook simpelweg geluk moet hebben. Waarom de één wel en de ander niet is volstrekt onduidelijk.
  We hopen oprecht dat jullie ook snel jullie grond krijgen en kunnen beginnen.

  1. Haha, als je het vriendelijk gevraagd hebt, geldt het niet voor jullie en hoeven jullie jullie niet aangesproken te voelen.
   Het wachten duurt erg lang. Het lijkt of we op een zijspoor staan sinds september. Dan laat ik mij misschien wat minder genuanceerd uit. Deze blog is vooral een aansporing om iedereen die het vriendelijk vraagt, hetzelfde te behandelen.

 2. Vaak heeft gelaten wachten op wat komen gaat, precies het verkeerde effect. Men blijft wachten.
  Het kan ook anders. Zie de voorpagina van het Parool van woensdag 27 dec. j.l. Uitgelote kinderen toch op school geplaatst, omdat ouders een kort geding aanspanden. Onder ander twee leerlingen werden alleen daardoor al geplaatst op het Vossius en het Barlaeus.
  Optreden helpt dus blijkbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.