Zen – Tiny House Farm

De bouw van een eigen huis in Oosterwold is iets waar je heel veel lange adem voor moet hebben. Het gaat langzaam. Ambtelijke molens draaien traag. Als ze al draaien, soms stokken ze en is het moeilijk ze weer in beweging te krijgen.

Het mooie van een project als de Tiny House Farm is dat je het met elkaar doet. Sommige mensen lopen vooraan, daar profiteren de mensen die wat verderop lopen. Tegelijkertijd kun je als je vooraan loopt, ook laten inspireren door de deelnemers die een eindje achter je lopen. Zij zijn soms met dingen bezig waar jij nog niet aan gedacht hebt.

Ik vind dat mooi om te ontdekken. Al merk ik ook dat het niet goed is om haast te hebben. Je moet dan gevechten aangaan met instanties, wetten en regels die niet makkelijk zijn. Met haast in je kont, geeft dat extra stress en onrust. Ik heb ergens besloten om mij niet te laten opjagen. Gewoon rustig blijven en genieten van de reis die je maakt.

De vergelijking dat het doel niet op zichzelf staat, maar de reis er naartoe ook een beleving is, helpt mij op de momenten van onrust. Al merk ik ook dat we onszelf wel erg veel op de hals hebben gehaald met dit project. Het is niet anders. We zijn op reis en dan zit het niet altijd mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *