Wegbrengen – Tiny House Farm

Best vreemd dat de plaats waar je zoveel vandaan haalde, de plaats wordt waar je dingen naartoe brengt. Vorige week vrijdag heb ik de stapel boeken die we meerdere keren naar boekenmarkten sleepten en waar we ze niet kwijtraakten, gebracht naar de Kringloop.

8 bananendozen vol met boeken. Ik kan het zelf ook nog niet helemaal geloven. En het zijn er eigenlijk maar een paar als ik om me heen kijk in de boekenkasten. De stapels eerst uitgezocht. De boeken waar ik nog wat verkoopkans in zie, apart gehouden. Die zijn voor de volgende run.

Daarna alles in de auto geladen en naar de kringloopwinkel gereden. Zeker, je kunt het ook op laten halen, maar ik wil het zelf regisseren om ervan af te zijn. Vrijdagmiddag schijnt het drukste moment van de week te zijn. Daarom geen hoffelijk ontvangst, maar zelf de dozen naar binnen sjouwen.

Maakt het wel lastig. Anderen kijken anders tegen die stapels dozen aan dan ik. Is een stuk loslaten. Al had ik het bijvoorbeeld erg gewaardeerd als je bij het inleveren een waardebon krijgt voor een kopje koffie of een gebakje. Gewoon om even te vieren dat je hebt losgelaten.

3 gedachten over “Wegbrengen – Tiny House Farm”

  1. Ik benijd je niet, maar bewonder je wel. Loslaten is bepaald niet mijn sterkste kant. Ze zeggen dat het steeds gemakkelijker gaat als je eenmaal begonnen bent. Sterkte!

  2. Het heet niet voor niets een KRINGLOOPwinkel…. dus heel logisch dat alles weer terug gaat naar de bron. Toch?
    In mijn kamer heb ik nu drie stapels: 1. Hopeloos geval, naar afvalpunt 2. Geleend, terug naar eigenaar of specifieke bestemming 3. Kringloopwinkel. Hopelijk wil de kringloopwinkel alles accepteren. Heb jij daar zicht op, Hendrik-Jan, wat voor soort spullen ze niet aannemen?

Geef een reactie