Als de steen gaat rollen – Tiny House Farm

Omdat de bouwvergunning bijna rond is komt de bouwer van ons toekomstige huisje langs. We beseffen dat de laatste keer dat we hem hebben gezien in april was. Het is avond en hij heeft vieze handen van het werken op Oosterwold. Als alles drassig is, dan is het letterlijk aanpoten daar in Oosterwold, vertelt hij.

Hij eet een hapje mee en stort met honger op de pan met macaroni. Dan bespreken we de situatie van ons huis en de plannen. Of we er misschien een beetje vaart achter willen zetten. Hij wil graag snel beginnen. We moeten nog wat dingen hiervoor uitzetten, maar dat komt wel goed.

Ik schrik er een beetje van. Mijn houding is de laatste periode een beetje veranderd. Ik merkte dat het weinig zin heeft om je druk te maken over dingen waar je geen invloed op hebt. Maar er komt ineens schot in. En als die steen eenmaal gaat rollen, gaat het hard. Het zou zomaar kunnen dat we rond de zomer al in ons huisje kunnen.

De bouwer gaat aan de gang met het aanvragen van offertes voor de fundering. Daarna komt aan de orde hoe we het eigenlijk van binnen willen hebben. Dan ontdekken we weer hoeveel werk het is om een eigen huisje te gaan bouwen. Ook al is dat huisje wat kleiner

Zo krijgen we weer wat huiswerk mee om de badkamer wat gedetailleerder te gaan inrichten en een voorstel voor het elektriciteitsplan moeten maken. Zo kunnen we wat offertes aanvragen voordat we te druk zijn met alle andere dingen.

Ondertussen maar een dagje vrij genomen om weer verder te gaan met opruimen. Dat is iets dat onverminderd door moet gaan. Zeker als de bouwer zo’n haast heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.