Zolder opruimen – Tiny House Farm

Een belangrijk actiepunt voor deze zomervakantie: de zolder opruimen. Ik word er bijna moedeloos van. Het schuiven met dozen moet maar eens afgelopen zijn, het is tijd voor de rigoureuze aanpak. De dozen moeten ook echt verdwijnen.

Het verkopen op markten geeft niet het resultaat dat we willen hebben. We proberen nog wat boeken te verkopen. Al ligt de verkoop van boeken via boekwinkeltjes.nl de laatste maanden helemaal stil.

Daarnaast besteed ik de tijd aan het opruimen van mijn foto-albums. Het vraagt veel aandacht, wat bewaar ik, wat doe ik weg. Het doet soms ook pijn. Wat doe je bijvoorbeeld met de knuffelbeer die een oude liefde aan je gaf: opsturen of gewoon weggooien?

Zo verdwijnen de spullen langzaam maar zeker uit zicht. Al vraag ik mij af of ik niet te streng ben bij het opruimen: mag je alleen iets bewaren dat je verwacht ooit te zullen gebruiken? Of mag je ook dingen bewaren die je niet zult gebruiken, maar die je gewoon wilt houden?

Wie weet het antwoord. Het helpt mij misschien verder in het afscheid nemen van de dingen die mij lief zijn. Tot die tijd ruim ik dapper verder. De eerste volgeladen auto met spulletjes heb ik afgelopen week naar de kringloopwinkel gebracht.

En gelukkig… Er is zojuist weer een bestelling binnengekomen via boekwinkeltjes! Helemaal blij.

2 pingbacks/trackbacks on “Zolder opruimen – Tiny House Farm

    Geef een reactie