Opruimen: waar te beginnen? – Tiny House Farm

We hebben nog flink wat rotzooi. En we hopen over een klein jaar toch te gaan verhuizen. Waar moet je dan beginnen bij het opruimen? Overal staat iets en daarom zullen we ergens een begin moeten maken, maar waar?

Als je op zolder begint, dan ga je langzaam naar beneden toe. Het voordeel is dat je de vrijgekomen ruimte weer kunt gebruiken om op te vullen met spullen je nog wel even wilt bewaren. Zo creër je ruimte.

Het mooie van beneden beginnen is dat je dan meteen alles netjes aan kant hebt en zo het overzicht wat beter bewaakt. Het gevaar als je op zolder begint, is dat het hele huis een zooitje wordt. Bovendien kan het gebeuren dat je nooit lager komt dan de zolder.

We zullen wel moeten. De eerste dagen van mijn vakantie maken we een vliegende start. Meters dozen gaan erdoor. Het schiet zo lekker op. De dozen van mijn jeugd doorgespit. Maar we doen ook al dingen beneden: het doornemen van al die foto-albums die we hebben. Ook die moeten worden teruggebracht.

En zo verdwijnen na 3 dagen opruimen al veel papieren en andere dingen in de vuilnisbak. De scheidslijn wordt wat strakker getrokken. Het is het besef dat we heel veel niet mee kunnen nemen. Niet altijd leuk, maar wel heel prettig als je al die dozen weet terug te brengen tot de essentie. Niet alles kun je bewaren en wat je wel bewaart, krijgt zo meer waarde.

Ik denk er nog maar even niet aan wat er nog allemaal ligt…

2 gedachten over “Opruimen: waar te beginnen? – Tiny House Farm”

  1. Ik las eens de tip om foto’s te maken van dingen die je vanwege de herinnering niet weg wilt doen. Maar ik vind het toch mooier om geboortekaartjes en (t)rouwkaarten echt te bewaren… een hele schoenendoos vol.

    Boeken die ik gekregen heb vind ik ook lastiger, maar waarschijnlijk ga ik er binnenkort toch een aantal verkopen. Anders staan ze daar maar stof te vangen… Wat zou je doen als er voorin een persoonlijke boodschap of handtekening staat? Erin laten of eruit knippen….?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *