Meer praatjes – Saartjes hernia (5)

Het gaat erg goed met Saartje en het herstel van haar hernia. Ze loopt steeds beter en krijgt meer en meer praatjes. De hele dag in de bench zitten, vindt ze helemaal niks. Ze moppert dan de hele tijd door te blaffen en nukkig grommetjes uit te delen.

Als ze naar buiten mag is ze helemaal gelukkig. Daarom oefenen we ook met kleine rondjes lopen, gesteund met een mitella rond haar achterlijf. Het mag allemaal niet te wild, maar soms ziet ze kans om toch de kamer in te sprinten. Dan glibbert ze over de gladde vloer. Het mag niet, maar ga dat maar eens tegen.

Het goede nieuws is gisteren bij de dierenarts van dierenkliniek De Haardstede in Huizen bevestigd. Mevrouw Bavelaar, de orthonanuele dierenarts, vindt ook dat Saartje goed betert. De conditie is erg goed en de wil is er ook.

Meteen een check van de rug. Een enkele wervel zat nog niet helemaal goed en ook haar nek zat een beetje scheef. Dat komt vooral door de inspanning in het voorlijf. De reflex in de achterpoten is er nog niet helemaal. Het is afwachten of dit terugkomt of dat dit een restant is dat overblijft van de hernia.

Dat betekent dat we steeds meer mogen gaan doen. Zo gaan we 5 keer per dag 5 minuten met haar wandelen. Dan heeft ze wat anders om handen dan alleen die bench. Mogelijk dat ze zich dan ook wat kalmer in de bench houdt.

Lees verder: Met sprongen vooruit

Geef een reactie