Klik-klak heupjes – Saartjes hernia (3)

Inge neemt de woensdag weer contact op met drs. Dorit Aharon. We kunnen de donderdag ergens anders terecht: in Huizen bij dierenkliniek De Haardstede. Hier werkt een dierenarts die begin jaar haar diploma orthomanuele dierengeneeskunde heeft gehaald bij drs. Dorit Aharon. Klinkt als een goed alternatief. Omdat Saartje nog steeds niet heeft geplast, maakt Inge een afspraak met de dierenarts in Almere om te horen hoe je de blaas kunt legen door massage.

De afspraak is nog niet gemaakt of Saartje plast. Wat later nog een keer een grote plas in de bench en als ik ’s middags even een uurtje thuis ben, nog een keer in de tuin. Geen verlamming van onderen dus. Daarom belt Inge de dierenarts in Almere maar af. Er is verder geen aanvullend onderzoek of een prik nodig. Ook volgens de dierenarts niet. We gaan immers de volgende dag naar Huizen.

Donderdag gaat het weer een stukje beter en Saartje probeert ook onder de volgende afspraak te komen. Ze weet namelijk ’s middags weer een paar stapjes te zetten op haar achterpootjes. Nog wat later wandelt ze door de achtertuin alsof er niks aan de hand is. Het gaat alleen wel heel wankelend. De achterpoten zwalken alle kanten op.

Daarom gaan we wel naar de dierenarts in Huizen. We kunnen terecht bij Dr Frederique Bavelaar. Ze laat Saartje een rondje om de behandeltafel lopen voor de analyse. Ze zwalkt nog altijd. Daarna is de behandeling op de behandeltafel. Ze loopt de ruggenwervels na, en duwt ze in de goede vorm. En daarna de boodschap: 2 weken volledige benchrust en daarna kijken we verder. Nog een leuke ontdekking: Saartje heeft ‘klik-klak’-heupjes. Iets om in de gaten te houden. Blijven de achterpoten lekker in conditie, dan is er niks aan de hand.

De eerste vooruitzichten zijn positief. Het zou weleens helemaal goed kunnen komen met Saar. Al blijft het wel een teckel. Ze heeft regelmatig kuren. Dan drinkt ze niet en wil ze niet plassen in de tuin. Terwijl het zo belangrijk is om ontstekingen te voorkomen. Maar ja, het is en blijft een teckel. Dat hebben we ook gehoord bij de dierenarts in Huizen. We kunnen er nog om lachen en hopelijk blijven we er lang om lachen. Om onze eigenwijze teckel Saartje.

Lees verder: Benchrust

Geef een reactie