Aanvraag omgevingsvergunning – Tiny House Farm

De volgende stap naar de bouw van ons houten huisje: de aanvraag van de omgevingsvergunning. Een heel groot pak met tekeningen, berekeningen en ander papierwerk is digitaal naar de gemeente gegaan. Best nog een aardig karwei vanaf het moment dat de tekenaar begonnen is bijna 2 maanden geleden en nu de aanvraag de deur uit is.

De tekeningen zetten je opnieuw weer aan het denken. Staat de meterkast zo wel goed en waarom is de boiler niet in de badkamer ingetekend? Hebben we niet teveel ramen en moet in de woonkamer niet nog een raam open kunnen?

Vragen die al vaker langskomen en waar we misschien met weemoed aan terugdenken als we er wonen. Waarom hebben we het raam niet laten openen? Bespaar je op de juiste dingen en waarom zou je wel iets kostbaars doen? Je moet de hand goed op de knip houden, het stroomt er zo uit.

Als dan die vergunningsaanvraag eindelijk de deur uit is, schijnt het grote wachten te beginnen. Een aantal mensen in ons project wacht al een week of 8. Veel schot zit er nog niet in. Er is een kink in de kabel en we hopen dat de oplossing er snel is.

Onze bouwplannen vragen veel van ons. Het bouwen van een huis vergt veel geduld en wilskracht. Maar het bouwen van een huis in Oosterwold lijkt van allebei de zaken het dubbele te vergen. De beloning zal dan ook heel groot zijn als we er zitten, verwacht ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.