Hypotheek en betonnen vloer – Tiny House Farm

We zijn druk in de weer om de hypotheekofferte binnen te krijgen. De bank vraagt nogal wat en niet alles krijgen we even snel. Zo horen we vlak voor Koningsdag dat we ook een taxatie van onze woning moeten aanleveren. Dit moet een onafhankelijk makelaar doen. Halsoverkop lukt het toch om voor het weekend iemand te regelen die woensdag kan langskomen.

Taxatie en hypotheekofferte

De taxatie heb je dan nog niet binnen, hopelijk redden we het voor het weekend. We hebben best een beetje haast met de hypotheekofferte. Dan is er weer wat meer zekerheid zodat we eind dit jaar snel tot de bouw kunnen overgaan.

We hebben ook de overeenkomst met onze aannemer getekend. Dat is eveneens nodig voor de hypotheek. Een bank gaat niet (meer) over 1 nacht ijs. En dat is goed ook, alleen houdt het wel de snelheid eruit. Het moet altijd snel en iedereen heeft haast. Eigenlijk best vreemd als het om zo’n belangrijke beslissing gaat.

Zweedse huizen

We zijn ontzettend blij met onze aannemer. Hij bouwt prachtige Zweedse huizen. Hij heeft zelf ook plannen in Oosterwold. Mogelijk heeft hij daarom zijn naam veranderd van het ontdeugende huisjevanhout.nl in in het serieuze Kivst, Skandinavian Homes. Het principe blijft hetzelfde, alleen horen we nu dat we waarschijnlijk een betonnen vloer in ons huis moeten leggen.

In een traject voor een omgevingsvergunning dat nu loopt, vraagt de gemeente Almere om een toelichting bij de houten vloer. Ze willen het bewijs dat de houten vloer geen vochtproblemen geeft in huis. De ontwikkelingen van de houten vloer hebben niet stilgestaan, maar het lijkt vooralsnog dat de gemeente niet overtuigd is. In dat geval moeten we een betonnen vloer aanleggen.

Geen houten vloer?

Wel jammer, omdat wij in een houten vloer geloven. Het sluit goed aan bij het duurzame concept dat wij voor ogen hebben. Een houten vloer is veel milieuvriendelijker bij het bouwen. Daarbij denken we dat het bijdraagt aan een goede ventilatie onder het huis. We willen juist af van het vieze beton.

Afwachten dus al lijken de eerste signalen wel negatief te zijn. De reactietijd bij de gemeente is erg traag en iedereen wil snel door. Hierdoor kan het zijn dat sommige dingen niet worden gedaan. Er is genoeg te regelen en daarmee genoeg vertraging. Zo kies je sneller voor een conventionele keuze als een betonnen vloer.

Wordt dus nog vervolgd…

Geef een reactie