Scherp blijven – Tiny House Farm

Als je zo’n tijd bezig bent met een huis, merk je dat je niet altijd scherp bent. Lukt het bijvoorbeeld met ontspullen en opruimen? En hoe staat het met het verkoopklaar maken van het huis? Niet elke vraag kan ik even goed beantwoorden.

Het opruimen zou wel weer een opzwieper kunnen gebruiken. Daarom gaan we dit voorjaar weer op een paar markten staan en ik verkoop doorlopend mijn boeken via het boekwinkeltje. Dat loopt niet echt storm met 1 à 2 boeken per week.

Daarom heb ik nog steeds het idee om via veilingsite catawiki een deel van mijn boeken te veilen, maar ik kom er niet zo goed toe. Al de boeken die ik te koop wil aanbieden, moet ik namelijk ook heel goed documenteren. Precies van die acties waar je je echt toe moet zetten.

Dat geldt ook met het opruimen. Het aanbieden van producten via marktplaats is niet altijd de oplossing en dan blijft het liggen. Zijn echt van die dingetjes waar je scherp op moet zijn. Verder zoek ik ook naar een goed plekje voor de dingen die we weg doen.

Dan zijn er vooral de voorbereidingen voor de bouw van het huis waar we nu volop in zitten. Dat vraagt ook veel aandacht. Soms moeten we onszelf herpakken. Daarnaast proberen we ook oog te houden op de planning van alles. En verder vooral zuinigheid. De extra tijd gebruiken om extra te sparen.

Een gedachte over “Scherp blijven – Tiny House Farm”

 1. Herkenbaar, Hendrik-Jan.
  Waar moet alles heen…?
  Weggooien is zonde….
  Weggeven kan maar hoe vind je degene die wil hebben wat jij niet mee kan nemen?
  Verkopen is weer gedoe (zoals je zegt: goed beschrijven wat het is, foto’s maken etc).
  En soms zakt het allemaal een beetje in onder druk van meer urgente zaken.
  Dit vond ik erg inspirerend: https://www.youtube.com/watch?v=ZtsLtsYJLmc
  Het hielp mij om het doel weer scherp te krijgen.

  En om te helpen kiezen wat mag blijven helpt mij de methode van Marie Kondo: https://konmari.com/, maar daar ben je waarschijnlijk al mee bekend?
  Ik wens ons allebei succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *