Lange adem – Tiny House Farm

Het project Tiny House Farm. Hoe is het met de bouw van het huis? De vraag krijg ik regelmatig. Wanneer we kunnen bouwen en wanneer we verwachten erin te zitten.

Het werkt iets anders dan bij een regulier bouwproject. De grond moeten we zelf ontwikkelen voordat we deze kunnen kopen. Dit pakken we samen op, maar we moeten ook een huis bouwen. De bouw van het huis pakt iedere toekomstige bewoner van Tiny House Farm zelf op.

Het is allereerst vooral een zaak van lange adem. Ik verwacht dat we in het najaar waarschijnlijk de eerste paal in de grond kunnen slaan. Met heel veel geluk wonen we er volgend jaar rond deze tijd. Met een beetje pech wordt dat snel wat later.

Kortom, het is nog een lange weg om te gaan. Wel hebben we al een prachtige bijeenkomst gehad met een deel van de nieuwe buren. Het is een mooi project, waarbij we echt met elkaar iets aan het opbouwen zijn. We zijn al verschillende groepjes gestart:

  • groepje groen voor het groenbeheer op de Tiny House Farm,
  • groepje rood voor de inrichting van het gezamenlijk gebouw en
  • groepje grijs die zich bemoeit met alle regelzaken rond de bouw en de oprichting van de Vereniging van Eigenaren.

De ontmoeting met de nieuwe buren laat zien dat het allemaal leuke mensen zijn. We delen elkaars interesses en kunnen elkaar vinden. Een mooi voorbeeld hoe we ook in de toekomst gezamenlijk zullen optrekken. Ieder krijgt de ruimte die hij nodig heeft en versterkend waarin we elkaar kunnen aanvullen.

Heel bijzonder is dit project. Al moet er nog heel veel werk gebeuren. En heel goed nieuws: op 22 maart zetten we de volgende stap in het project: het ondertekenen van de Anterieure overeenkomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *