Sporen in de klei – Tiny House Farm

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst bij de Tiny House Farm heb gekeken aan de Tureluurweg. Maar nu ben ik in de buurt en rij meteen even langs.

Wat een verschil met de laatste keer dat ik hier was. De bedrijvigheid is gigantisch toegenomen: er worden momenteel 6 huizen gebouwd aan de Auguste Comteweg. Het zijn allemaal loodswoningen en naar het lijkt ook van hetzelfde formaat.

De kleuren zijn heel gevarieerd. Ik heb een beige en een rode gezien. Maar ik begrijp dat het een mooi bont geheel wordt, waaronder ook een geel huis.

Op de plek waar de Tiny House Farm komt staat het bomvol met allemaal paaltjes. Een apparaat heeft flink wat sporen gelegd in de droge klei. Waarschijnlijk voor de sonderingen die momenteel worden gedaan of het archeologisch onderzoek waarvoor deze week ook aanvullende boringen voor worden gedaan.

Zo verandert dit gedeelte van Oosterwold meer en meer in een heuse woonwijk. De huizen staan gelukkig een mooi eindje uit elkaar. Veel ruimte is er en straks zal er ook veel stadslandbouw te zien zijn. Zo hoop ik dat het gebied groener wordt dan ooit. Al is het nu vooral bedrijvigheid van bouwers en grondonderzoekers.

2 gedachten over “Sporen in de klei – Tiny House Farm”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.