Archeologisch onderzoek – Tiny House Farm

Het wagentje van het grondonderzoek is vorige week op ons toekomstig stukje land geweest. Het was voor de 2e meting van het archeologisch onderzoek. Op een aantal plaatsen is een grondmonster genomen en bekeken of en hoe het leven in het verleden op deze plaats is geweest.

De uitkomst wordt beoordeeld door de stadsarcheoloog en zijn bevindingen kunnen betekenen dat er nog meer onderzoek nodig is. Er wordt weleens wat gevonden in dit deel van Oosterwold. Ons toekomstig plekje ligt niet zover van de Eem.

Er is veel bewoning geweest in het vroegere stroomgebied van deze rivier. Iets verderop is bijvoorbeeld een vuurplaats gevonden. Erg indrukwekkend maar ik hoop dat zoiets niet onder ons plekje zit. De vondst van prehistorisch leven kan namelijk betekenen dat je niet mag bouwen.

Het 1e deel van de metingen is in november geweest en het 2e deel was dus vorige week. Wanneer de uitslag bekend is, weet ik niet. Het zal nog even wachten zijn. De stadsarcheoloog heeft het heel druk met de vele aanvragen.

Het kan dus nog even duren. Tot die tijd zitten we in spanning. Er kan in een diepere laag leven gevonden worden. Niet dat er in de grond iets veranderd is. Het is alleen nieuwe informatie voor ons, met verstrekkende gevolgen voor het project Tiny House Farm. Nu vooral hopen dat het positief voor ons uitpakt.

Bij het heien voor de huizen van de naastgelegen percelen heeft de drone van Juup Dales ook het wagentje van het archeologisch onderzoek gefilmd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *