Vliegveld Twente – #fietsvakantie

Een bijzondere wereld is het gedeelte van Twente waar de oude vliegbasis Twente lag. Ik herinner mij het protest toen dit vliegveld weg moest. Er zijn nog alternatieven bestudeerd om er een vliegveld voor burgerluchtvaart van te maken. Het is mislukt en veel mensen waren er rouwig om.

Waarom? De vliegtuigen die hier vlogen, maakten een verschrikkelijk kabaal. Om over de uitstoot van vieze stoffen maar te zwijgen. Nu is het hier heerlijk stil en wordt het voormalige vliegveld omgebouwd tot natuurgebied. Meer geluk kun je niet hebben. Ik herinner mij het kabaal van de F16’s die bij Soesterberg vlogen. Met de rust die er nu heerst is het bijna niet meer voor te stellen.

Wij genieten van de bossen waar we doorheen fietsen en zo ook op heel geheime plekjes komen. De wachthuisjes langs de weg, waar vroeger dienstplichtigen de wacht hielden, zijn nu leeg. Een enkele bezoeker waagt zich eraan om te gaan kijken. Wij fietsen door over het mooie fietspad in de richting van Oldenzaal.

Alles nog een beetje onwennig, dwars over de landingsbanen en langs de grote hangars. Alles om de Russen buiten te houden. Nu is het hier heerlijk rustig en hoop dat alle dagjesmensen die hier nu fietsen ook dat gevoel hebben. Wat een fantastisch besluit om dit herrieterrein weer terug te geven aan de natuur.

Een gedachte over “Vliegveld Twente – #fietsvakantie”

Geef een reactie