Inspiratie bij Ikea – Tiny House Farm #tinyhouse

Deze week zijn we naar het woonwarenhuis Ikea gegaan voor inspiratie hoe we ons nieuwe huisje zullen inrichten. We zijn vooral gegaan voor de voorbeeldwoning van 55 m2. Hierin is vooral de keuken favoriet. De keuken is heel handig ingericht.

Ikea demonstreert hier dat de keukens van haar bijzonder praktisch zijn. De grote hoeveelheid lades zorgen ervoor dat niets achterin een kastje verdwijnt, maar bereikbaar blijft. De besteklades zijn mooi diep en in dubbele lagen. Zo kun je veel kwijt zonder al teveel ruimte kwijt te zijn.

De rest van de ruimte is dit keer niet zo heel ingenieus ingericht. De kinderslaapkamer is heel klein. Ik herinner mij een andere keer dat we het huis van 55 m2 zagen, geschikt voor 4 personen. Er was een ouderslaapkamer en een kinderslaapkamer voor 2 kinderen. Nu is er kleine nis voor een baby en hangt er in de woonkamer een racefiets aan de muur. Ook de banken staan niet echt in een herkenbare opstelling. De keuken maakt veel goed, die is heel gaaf, met een raam. Dat krijgen wij ook. Alleen vinden we deze keuken iets te donker voor ons huisje.

Gelukkig is er inspiratie genoeg voor andere dingen. We bekijken zorgvuldig de verschillende keukens die staan opgesteld. Zo vinden we veel soorten lades en bespreken we de mogelijkheid en onmogelijkheid van een hoekkeuken. Wel of geen hoek in de keuken? Er zitten voordelen aan, maar er kleven ook nadelen aan.

Als we de stellingenkast zien – die over de deur heen is gebouwd – zijn we om. Dat gaan we doen. Zo krijgen de pannen, koffiezetapparaat en de magnetron een prachtig plekje. Dat scheelt veel ruimte op het aanrechtblad.

Wat te denken van het appartement ter grootte van 25 m2? Hier is het echt stoeien met de ruimte. Een badkamer met toilet in 2 m2. Het kan. Net als dat een volwaardige keuken en tafel waar je met 10 man aan kunt eten, in deze ruimte past. Een mooi voorbeeld hoe een kleiner oppervlak je vooral creatief maakt.

Bij de bedden aangekomen, krijg ik weer een nieuw inzicht. Waarom zou ik het hele bed omhoog hijsen? Misschien iets omhoog en schuiflades voor onder het bed zodat we daar veel spullen kunnen bergen. Het zou veel werk schelen en we moeten onze huidige kastruimte reduceren. Dan is er ook nog ruimte voor een bureautje en de boeken.

Zo halen we genoeg ideeën binnen. Wat te denken van het leuke bad dat we zien in de badkamer, de handige douche die helemaal niet zo groot hoeft te zijn. En de wasbak hoeft ook niet de grootste te zijn. We verlaten het pand helemaal geïnspireerd en zijn geen cent armer, maar wel eindeloos veel ideeën rijker.

3 gedachten over “Inspiratie bij Ikea – Tiny House Farm #tinyhouse”

  1. Heb je wel eens aan een stube gedacht, zoals ze dat in bijvoorbeeld Oostenrijk vaak hebben? Maar dan met ladekasten om op te zitten. Heeft ook een keer in de IKEAgids gestaan, dit jaar of vorig jaar. Groetjes,

  2. Ons bed is gebouwd op van die Ikea kasten waar vierkante manden in kunnen. Een heuse Ikea-hack (zoek ook maar eens op dat woord) met opbergruimte voor winterkleding in de zomer, beddengoed… oh en sokken. 🙂 Doordat wij dus hoger liggen is het ook nog eens gemakkelijk in en uitstappen 😃

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.