Rustdagje – #fietsvakantie

Een rustdagje op de derde dag. We laten de tent staan bij de boerencamping, maar stappen wel op de pedalen. We fietsen naar Almelo. Wel via een mooie omweg in de omgeving van  Hengevelde en Delden. De stad kennen we goed van vakanties niet zo heel lang geleden. Onze stacaravan stond op Camping Westerholt. Doris wil hem graag zien en daarom fietsen we er langs.

Het is best apart om hier weer te fietsen. Ik heb hier veel hardgelopen en trainde daar voor de marathons in Rotterdam en Amersfoort. Het fietst nu erg lekker zo zonder bagage, maar we merken de afstanden van de voorgaande dagen ook in de benen. Delden, de Noordmolen en dan doorfietsen over de snelweg naar Almelo.

Als we dan eindelijk Almelo binnenrijden is het een feest van de herkenning. We fietsen van het centrum naar de plek waar we vroeger woonden aan de Veldkersstraat. Het is de route die we vroeger reden vanuit de stad naar huis. Apart om hier weer te rijden. Het is thuis en ook weer niet.

Er hangen rolgordijnen voor het raam van ons oude huisje. Deze hangen er sinds wij er niet meer wonen. Wij hadden witte vitrage hangen. De bewoner na ons heeft deze rolgordijnen hangen. Ze zitten altijd dicht.

Zo voelen we ons even thuis, maar ook weer niet. Het kost niet zoveel moeite om weer op de fiets te stappen en via de Rietstraat en Bornerbroeksestraat terug naar de camping te rijden. We rijden over het lange fietspad door de wijk Windmolenbroek, langs De Stapvoorde, de school waar Inge werkte. Zo komen we weer bij het kanaal waar we een dag eerder na lang dwalen uitkwamen. Weer de rit van bijna 10 kilometer rechtuit totdat we bij de camping aankomen.

Dan merk je dat het eigenlijk best wel een eindje fietsen was. Toch weer een  kilometer of 40 gefietst. Terwijl het een rustdagje was.

Fietsvakantie

In augustus maakten Doris en ik een mooie fietstocht door Nederland met als bestemming: Twente. Elke week op vrijdag schrijf ik een stukje over deze bijzondere fietsrit.

2 gedachten over “Rustdagje – #fietsvakantie”

Geef een reactie