Ontwerp huisje stapje verder – Tiny House Farm #tinyhouse

Het ontwerp van ons kleine huisje krijgt meer en meer vorm. Schreef ik een paar weken geleden nog iets over ons eerste ontwerp, bij de reacties begon ik toch te twijfelen. Zouden we inderdaad niet beter wel een klompenhokje voor het huis kunnen zetten?

We hebben de bouwer aan het werk gezet en zelfs de opdracht iets uitgebreid: wat als de badkamer in die uitbouw voor het huis komt? Dat zou ontzettend schelen in het huis zelf. Het kost inderdaad niet veel meer dan een kleiner klompenhokje. Daarom is de keuze nu echt gemaakt. De extra kosten wegen op tegen het genot straks.

Daarmee komt er ongeveer 9 vierkante meter bij ons huisje. Het zijn de standaardmaten die de bouwer hierbij hanteert, anders zou het veel duurder worden. Hij heeft meteen berekend hoeveel heipalen er nodig zijn. De berekening: 7 palen. Dat valt ook weer mee.

De vraag is nog of we voor een later moment een serre willen aanbouwen. We denken er zelf over om het bij een veranda te laten die we in de zomer met een tarp kunnen overdekken. Mogelijk koppelen we die vast aan de schuur die achter het huis komt. Zo maken we niet meteen overal definitieve keuzes over.

De keus voor het klompenhok, moet wel nu gemaakt worden. Als we zouden wachten, dan kan het niet. Bij de omgevingsvergunning hoort namelijk de bepaling waar de voordeur komt. Verschuiven van de voordeur zou erom vragen dat we weer een heel nieuwe bouwvergunning zouden moeten afsluiten. Daarom pakken we het erbij.

2 gedachten over “Ontwerp huisje stapje verder – Tiny House Farm #tinyhouse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *