Kleiner wonen – #tinyhouse #mijnmoment

Het moment van dit jaar is wel geweest dat ik de advertentie zag voor Tiny House Farm. Dat was in maart in de bijlage van de Almere Dichtbij. Vanaf dat moment zijn er steeds nieuwe stappen geweest. Nieuwe momenten waarin we weer een beslissing namen.

Het is dé beslissing van het jaar geweest: meedoen aan de loting voor een plekje op de Tiny House Farm in mei. Wat een vreugde dat we in aanmerking kwamen voor een kavel en dat we uiteindelijk een groter kavel uitkozen. We werken nu heel hard om te kunnen verhuizen naar een veel kleiner huis.

Tiny House, ontspullen en duurzaam leven

De reacties zijn ongelooflijk. Het afgelopen jaar is de belangstelling voor Tiny Houses, ontspullen en duurzaam leven namelijk explosief toegenomen. Het is heel bijzonder om als doorsneeburger ineens voorop te lopen in een hype. Een aparte gewaarwording is dat, terwijl ik voor mijn gevoel kies om bewuster te leven. Een keuze die los staat van welke hype dan ook.

De keuze om kleiner te gaan wonen en daarmee ook veel dingen weg te doen, is een radicale keuze. Ik heb het er soms best moeilijk mee. Ook omdat het heel veel tijd kost om van je spullen af te komen. Ik heb veel boeken en probeer deze boeken een goede bestemming te geven. Of de verkoop van mijn drukwindharmonium. Het is jammer en doet ook een beetje pijn.

Ontwerp van het huisje

Volgend jaar gaan we verder met de stappen. Het kost veel voorbereiding. We hebben het ontwerp van het huisje bijna klaar. Nu de vergunningaanvraag en de indeling van het kavel zelf. Het zal nog even duren voor we erin kunnen trekken, maar ik hoop volgend jaar om deze tijd toch wel zover te zijn dat ik in elk geval weet wanneer we erin kunnen.

Misschien zitten we er dan al in, maar dat durf ik eigenlijk niet hardop te zeggen. Als ik namelijk iets geleerd heb het afgelopen halfjaar, dan is dat alles weer anders loopt dan je verwacht. Daarom probeer ik vooral te genieten van het moment en zozeer van de verwachtingen.

2 gedachten over “Kleiner wonen – #tinyhouse #mijnmoment”

  1. Over je boeken: ik dacht dat er een idee leeft op jullie farm om een centrale ruimte te maken voor bijvoorbeeld was en droogmachines of een bibliotheek… Succes met je plannen. ik ga er binnenkort van een afstandje naar kijken hoe het wordt. Mijn vrouw en ik hebben nummer 193.
    Dat ligt iets boven jullie aan de Goudplevierweg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *