Intentieovereenkomst ondertekend – Tiny House Farm #tinyhouse

img_20161207_133212.jpgEen stap verder met het project Tiny House Farm: het ondertekenen van de intentieovereenkomst. Op Stadslandgoed De Kemphaan hebben we in bijzijn van gebiedsregisseur Ivonne de Nood de overeenkomst met de gemeente ondertekend.

Wel bijzonder om een groot deel van de bewoners van de 28 verkochte kavels te ontmoeten. Slechts 3 kavels zijn nog niet officieel verkocht, hier hebben mensen een optie op.

Het werd meteen een voorstelrondje met mensen uit heel het land. Het project trekt mensen die kleiner willen wonen met een groot stuk land er omheen. Heel leuk om mensen met zo’n verschillende achtergrond maar met een liefde voor natuur, tuinieren en het buitenleven.

We zijn nu een stap verder in het proces. De volgende akte die ondertekend wordt, is de anterieure overeenkomst in januari/februari. Hiervoor moet al wel enigszins bekend zijn wat er op onze percelen gebouwd gaat worden. Dat betekent dat we niet te lang meer kunnen wachten met het maken van de eerste tekeningen. De keuze wel of geen klompenhok zullen we snel moeten maken.


Leuk om te zien dat bijna iedereen wat anders gaat bouwen. Favoriet is wel het houten huisje in allerlei varianten van Zweeds zoals wij tot aan de Loghouses van dikke boomstammen. Misschien wel het mooiste huis wordt het huis van onze buurman: een aardewoning. Anderen gaan zelf aan de slag, al dan niet aan de hand van een eigen ontwerp.
Belangrijk zijn straks ook onze plannen met het land. We moeten ongeveer 58 procent van ons land aan stadslandbouw besteden. Ons plan van het kleinfruit gaan we op papier zetten zodat dit in de aanvraag meekan. Veel andere plannen die we hoorden: kippen, geitjes en een leenschaap.

De plannen krijgen steeds meer vorm. En we komen er met allemaal leuke mensen te wonen. Het lijkt er al best op dat we een heuse community. De gebiedsregisseur van de gemeente reageerde er erg enthousiast op. Net als over de uitspraak van onze buurman: ‘Ik wilde naar IJsland emigreren, maar toen kwam ik dit tegen!’

4 gedachten over “Intentieovereenkomst ondertekend – Tiny House Farm #tinyhouse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *