Grootste zoutwatermeer – rondje Deltawerken (3)

img_20161125_120906.jpgVlakbij de sluizen staan we even stil en zien hier het water van de Oosterschelde, het grootste zoutwatermeer van Europa. Wat een machtige plek, ook omdat hier zoutwater en zoetwater elkaar treffen. Het uitzicht is geweldig. Zeker ook omdat de blauwe lucht zo mooi aftekent. In de verte zien we de brug waar wij zo over zullen rijden naar de Anna Jacobapolder.

De bestemming is Tholen. Ik ben er nog nooit geweest en ontdekte laatst dat het een vestingstad is. Als we eenmaal in de buurt van de stad komen, laten we hem links liggen. We rijden verder, want de honden zijn net rustig en we toeren zo heerlijk voort.

img_20161125_121008.jpgHet is een belevenis als in On the Road van Jack Kerouac, lekker rondrijden zonder kopzorgen. Zonder een echte bestemming. De rit is het doel, want wat is het hier mooi. Zeker ook als we tussen Tholen en Zuid-Beveland rijden.

De lange, uitgerekte dijk, de Oesterdam geeft het een ervaring alsof je over de lange dijk naar Venetië rijdt. Het water, de wolken en het land dat zo ver weg ligt. Een prachtig gezicht, zeker ook omdat de zon zo mooi op het water schijnt.

Lees maandag het 4e deel van onze autorit langs de Deltawerken

img_20161125_124250.jpg

Geef een reactie