Plan goedgekeurd – Tiny House Farm #tinyhouse

img_20161030_155654.jpgDe voorbereidingen voor ons nieuwe huisje staan niet stil. Het plan voor de Tiny House Farm is goedgekeurd door de gemeente. Dat betekent dat we nu snel het ontwerp voor het huisje definitief moeten maken. Hiervoor zijn we druk in gesprek met Martin van huisjevanhout.nl. Het gaat al echt op iets lijken.

Het archeologisch onderzoek zal binnenkort volgen. Begin december tekenen we de intentieovereenkomst met de gemeente op het stadhuis. Allemaal mooie ontwikkelen die me tegelijkertijd best zenuwachtig maken. Kunnen we het wel betalen? En is het wel wat we willen.

Bij alles wat we doen, moeten we vooral rekening houden met de beginselen waarmee we aan dit avontuur begonnen. Het gevaar bestaat dat je zo door de waan wordt meegenomen dat je vergeet waarom je dit eigenlijk doet. De keuze om een klein huis te bouwen (maximaal 65 m2) en te kiezen voor veel buitenruimte. Dat is de basis.

We moeten ook niet te snel willen en de ruimte geven om op een later moment dingen bij te bouwen. Zodoende komt de vlonder, veranda en serre op een later moment. Eerst het huis van binnen af en later de tuin. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

De afgelopen maand zijn we regelmatig gaan kijken bij het stukje grond dat straks van ons zal zijn. De kale akker laat helemaal niks zien wat hier straks staat. Het is leeg akkerland waar straks huisjes zullen verrijzen. De lage herfstzon maakt de schaduwen van de bomen lang. Moeilijk voor te stellen wat hier straks staat. Daar kan geen tekentafel tegenop.

13 gedachten over “Plan goedgekeurd – Tiny House Farm #tinyhouse”

  1. Ik heb een enorm respect voor jullie, wat een moedige onderneming. Ik hoop dat alles uiteindelijk zal zijn zoals jullie hopen.

  2. Eén groot avontuur – die plannen van jullie!
    Ik vind het echt zo mooi om te zoen hoe bewust je iedere stap bedenkt en zet – respect!
    En ik blijf graag meelezen tot jullie er wonen!

    1. Dank je wel. We moeten nog een lange weg gaan. De grond moet bouwrijp worden gemaakt. Eerst komt de bestemmingsplanwijziging, waarvoor allerbij allerlei onderzoek hoort. Ik verwacht dat we net na de zomer kunnen beginnen.

    1. De prijs komt door grond, maar vooral door de strenge regels waar wij aan moeten voldoen. De isolatiewaarde ligt erg hoog, net als bepaalde eisen voor de inrichting. Bovendien moet het een vast huis worden en in deze omgeving betekent dat heien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *