Plan goedgekeurd – Tiny House Farm #tinyhouse

img_20161030_155654.jpgDe voorbereidingen voor ons nieuwe huisje staan niet stil. Het plan voor de Tiny House Farm is goedgekeurd door de gemeente. Dat betekent dat we nu snel het ontwerp voor het huisje definitief moeten maken. Hiervoor zijn we druk in gesprek met Martin van huisjevanhout.nl. Het gaat al echt op iets lijken.

Het archeologisch onderzoek zal binnenkort volgen. Begin december tekenen we de intentieovereenkomst met de gemeente op het stadhuis. Allemaal mooie ontwikkelen die me tegelijkertijd best zenuwachtig maken. Kunnen we het wel betalen? En is het wel wat we willen.

Bij alles wat we doen, moeten we vooral rekening houden met de beginselen waarmee we aan dit avontuur begonnen. Het gevaar bestaat dat je zo door de waan wordt meegenomen dat je vergeet waarom je dit eigenlijk doet. De keuze om een klein huis te bouwen (maximaal 65 m2) en te kiezen voor veel buitenruimte. Dat is de basis.

We moeten ook niet te snel willen en de ruimte geven om op een later moment dingen bij te bouwen. Zodoende komt de vlonder, veranda en serre op een later moment. Eerst het huis van binnen af en later de tuin. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

De afgelopen maand zijn we regelmatig gaan kijken bij het stukje grond dat straks van ons zal zijn. De kale akker laat helemaal niks zien wat hier straks staat. Het is leeg akkerland waar straks huisjes zullen verrijzen. De lage herfstzon maakt de schaduwen van de bomen lang. Moeilijk voor te stellen wat hier straks staat. Daar kan geen tekentafel tegenop.

13 pingbacks/trackbacks on “Plan goedgekeurd – Tiny House Farm #tinyhouse

    Geef een reactie