Boeken van de gracht – #ontspullen #tinyhouse

img_20161116_210728.jpgHet loopt nog niet storm met de verkoop van mijn boeken, maar dat is wel nodig. We moeten nog een aardige boekenberg zien kwijt te raken. Het stond al een tijdje in de planning, maar dit weekend ben ik dan echt een boekwinkeltje gestart op boekwinkeltjes.nl.

Boeken verdwijnen niet vanzelf

De boeken verdwijnen niet vanzelf en eigenlijk wil ik het ook niet allemaal gratis van de hand doen. Daarom ben ik via boekwinkeltjes.nl een eigen winkeltje begonnen. Ik begin eerst voorzichtig en zet een stapeltje boeken in de verkoop die volgens mij wel goed zouden kunnen lopen.

Er staan nu 10 boeken op de website en het eerste boek is gisteren verkocht. Hopelijk gaat het wat harder. Kijk gerust in mijn boekwinkeltje of er iets tussenzit dat je zoekt. Het gaat er mij vooral om dat ik een gelukkige nieuwe eigenaar vind.

Kijk op boekenvandegracht.boekwinkeltjes.nl om het overzicht te zien van boektitels die ik in de aanbieding heb.

Afstand doen van boekenverzameling

Het blijft nog erg moeilijk voor mij om afstand te doen van mijn boekenverzameling. Ik probeer een selectie te maken in de boeken die ik echt wil houden en boeken waar ik wat makkelijker van afstand van kan doen. Het is misschien iets om doorheen te komen. Spullen zijn niet alles. Het hoort bij ontspullen.

Heb je nog goeie tips voor mij hoe ik op een andere manier mijn boeken een mooie nieuwe bestemming kan geven? Ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om ze zomaar aan een kringloopwinkel over te doen.

3 gedachten over “Boeken van de gracht – #ontspullen #tinyhouse”

  1. Snap zo goed hoe moeilijk het is! Ik heb ook moeten opruimen en had het er erg moeilijk mee. Wat me heeft geholpen is het opbouwen van een digitale collectie. Dat kan eindeloos en een e-reader is heerlijk als je de stap eenmaal hebt gezet. Er zijn heel veel goedkope aanbiedingen en inmiddels heb ik zo veel papieren boeken vervangen.
    Verkopen blijft lastig, gaat vrees ik niet snel genoeg. Sterkte!

  2. Verwacht niet te veel van boekwinkeltjes, ik heb er daar al meer dan 10 jaar een. Vroeger verkocht ik er meerdere per week. Nu nog maar eens in de 2 maanden. Ik heb nu een afspraak met een antiquariaat. Hij neemt boeken van mij in die hij kansrijk acht en op het moment dat hij ze verkoopt, ontvang ik 40 % van de prijs. Zo komen ze toch bij de juiste mensen terecht. En wat hij onverkoopbaar acht gaat naar een boekenmarkt voor het goede doel.

  3. Een tweedehandsboekwinkel is wel een optie, daar willen ze nog weleens opkopen. Je krijgt er dan niet heel veel voor maar je boeken komen in goed handen. Bij ons werkt boekwinkeltjes.nl wel aardig, vooral de theologische boeken verkopen we regelmatig. Romans zijn moeilijker te slijten, is mijn indruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.