Van welke gestopte boekenserie mag een nieuw deel verschijnen? – #50books vraag 44

img_20161029_095040.jpgGoed nieuws voor alle liefhebbers van Olivier Bommels Tom Poes. Ruim 10 jaar na zijn overlijden komt er een nieuw boek van de held uit. De erven Marten Toonder hebben besloten dat de reeks van Tom Poes na 30 jaar een nieuw deel verdient. Volgende week verschijnt Het lastpak, geschreven voor Henk Hardeman en met op elke pagina een tekening van de 25-jarige Henrieke Goorhuis.

Of de nieuwe strip in lijn valt met de eerdere delen die Marten Toonder schreef, moet nog blijken. De tekeningen vertonen wel heel sterke gelijkenis. De 26-jarige tekenares laat zien dat ze het vak goed beheerst. Het boek is een vervolg op de enorme reeks. De schrijver tekende van 1941 tot 1986 aan de Bommelsaga die uit 177 verhalen beslaat. Het nieuwe deel viert de eerste verschijning van de poes in De Telegraaf 75 jaar geleden.

Dat brengt mij bij de boekenvraag voor vandaag. Zou jij graag een favoriete serie van een overleden schrijver vervolgd zien? Of denk je dat de schepper boven de serie staat en is het onmogelijk om een nieuw deel te verschijnen?

Van welke boekenserie die gestopt is, hoop jij op een nieuw deel?

Misschien hebben jullie wel voorbeelden van gestopte series die met succes een nieuw leven ingeblazen zijn door een andere auteur. Of juist tragische mislukkingen. En waarom is dat zo tragisch mislukt?

Ik zie uit naar jullie antwoorden.

Blog mee over #50boeken

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

6 gedachten over “Van welke gestopte boekenserie mag een nieuw deel verschijnen? – #50books vraag 44”

Geef een reactie