Kiezen van een bouwer? – Tiny House Farm #tinyhouse

img_20161018_124827.jpgDe dag komt steeds dichterbij dat we de definitieve keuze moeten maken wie ons huisje gaat bouwen. We wikken en wegen tussen de charme van Huisje van hout en de duurzaamheid van Sustainer Homes. We raakten juist aan het twijfelen omdat de afspraak met de laatste niet doorging. Daarna zijn we nog eens gaan zitten met de aanbieder van Huisje van hout.

Keuze tussen charme en duurzaamheid

Blijft lastig om te kiezen. Er zit als eerste best een groot verschil in prijs. De charme van het Huisje van hout. De geur van het hout en de prachtige uitstraling die deze Zweedse huizen hebben. Voor ons allemaal factoren die waarbij we graag voor deze bouwer kiezen.

Waar op bezuinigen?

Daarom nemen we nog eens een keer alles door. Waar kunnen we op bezuinigen? Het klompenhokje dat we voor het huis wilden zetten, valt af. Net als de veranda. Allemaal dingen waar we eventueel later aan kunnen beginnen. Net als de serre die ik graag zou willen. Het huis wordt wel mooi hoog, waardoor we ruimte hebben om ons bed hoog neer te zetten en er kasten onder te plaatsen. Ruimte die bij Sustainer Home ontbreekt.

Het sluit allemaal net iets meer aan bij onze wensen. Al merken we dat het voornemen alles te bouwen voor de hypotheekprijs die we nu hebben, jammerlijk mislukt. Het blijkt allemaal veel duurder te zijn dan we dachten.

Strenge bouwregels

De regels voor het bouwen best streng, dikke muren, hoge isolatiewaarden en andere eisen die hangen aan het Bouwbesluit Light. Net als het heien dat hier in Almere verplicht lijkt te zijn. Terwijl er ook alternatieven als schroeffundering zijn, maar die schijnen hier niet te mogen.

Nu nog een keer alles uittekenen en daarna kijken of de offerte nog iets scherper kan. Blijft natuurlijk onzeker hoe hoog andere kostenposten uitvallen. Er hoeft maar een hogere heipaal nodig te zijn of een andere onvoorziene uitgave en er moeten weer dingen geschrapt worden.

Een gedachte over “Kiezen van een bouwer? – Tiny House Farm #tinyhouse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *