Coulissenlandschap – #fietsvakantie

img_20160813_122433.jpgEenmaal over de IJssel verandert het landschap onmiddellijk. We fietsen om Deventer heen, een nieuwbouwwijk blijft heel mooi aan onze zijde. Het uitzicht op de wijk blijft beperkt tot de luxe huizen. Aan de andere kant is er een groots zicht op de weilanden. Aan weerszijden van de weg staan bomen.

Als we dan eindelijk uit de stad zijn, komen we al snel in de coulissen terecht. De bossen die als snippers verspreid over het landschap. We fietsen zo heel afwisselend tussen akkerland, weilanden en bossen. De bossen zijn overigens best groot. We houden er pauze en zien iets voorbij Lettele een stuk bos waar een lanceerplek is van V1-raketten.

De Duitsers vuurden hier in de Tweede Wereldoorlog die verderfelijke raketten. Ze stortten over het algemeen meer neer dan dat ze echt omhoog vlogen. Er is hier opvallend veel overeind gebleven midden in deze houtwal.

img_20160813_115635.jpgDe houtwallen komen over als oases te midden van het boerenland. Het is heerlijk om je er even terug te trekken. En als het warmer is, valt onmiddellijk op dat het een stuk koeler is tussen de bomen. We zullen deze vakantie eindeloos veel coulissen zien. Hoe verder we Twente binnen dringen, hoe groter deze houtwallen worden en soms heuse bossen vormen

Zeker in combinatie met een lichtglooiend landschap is dat echt genieten, zoals verderop bij Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum. Zelfs aan de grens van de camping vallen de houtwallen op. Ze zijn heerlijk en geven het landschap een natuurlijke uitstraling.

Fietsvakantie

In augustus maakten Doris en ik een mooie fietstocht door Nederland met als bestemming: Twente. Elke week op vrijdag schrijf ik een stukje over deze bijzondere fietsrit.

Geef een reactie