Bepakt en bezakt – #fietsvakantie twente

Het mooie van een fietsvakantie is dat het moment van vertrek bij jezelf ligt. De regenachtige dagen voor ons vertrek, wekken de motivatie om nog maar even niet te gaan. Daarmee vertrekken we later dan gepland.
Wij kiezen ervoor om op de regenachtigste dag van de vakantie naar Medemblik te gaan. Dat levert veel mooie indrukken op. Zoals de uitermate boeiende tentoonstelling over de alchemist. Doris is daar niet weg te slaan. En bij het bakkerijmuseum eten wij heerlijke gevulde koeken. De beste van deze vakantie.

Dan is het vrijdag toch echt zo ver: we gaan fietsen. De voorspellingen zeggen dat het de komende dagen erg goed fietsweer wordt, met een minimum aan regen. Zodoende pakken we ‘s avonds nog zoveel mogelijk in om ‘s morgens toch echt het laatste in te laden. En er past veel in de tassen maar ook heel veel niet.

De keuzes dit jaar:

  • minder kleren mee; meeste keert ongebruikt retour
  • geen karretje
  • toch stoeltjes mee

Blijft staan dat we nog altijd teveel bij ons hebben. Zoals de grote bak met bestek. In de praktijk gebruik je alleen mes en lepel. De vorken blijven eigenlijk ongebruikt in de bak. Net als de blikopener. Vooralsnog doen we weinig met het zakmes, maar we nemen hem toch maar mee. Je zal maar om een schroevendraaier of tang verlegen zitten.

Een gedachte over “Bepakt en bezakt – #fietsvakantie twente”

  1. Ha! Het grote inpakfestijn. Zeer herkenbaar. En ook wij nemen elk jaar weer minder mee. Alhoewel de stoeltjes steeds groter zijn geworden omdat we dat comfort dan wel weer heel graag willen hebben.
    Zeer herkenbare foto van die bepakte fietsen. En zo zie je er ook heel wat rijden. Wij hebben nog nooit zoveel medefietsvakantiegangers gezien. Is jullie dat ook opgevallen?

Geef een reactie