Opruimen: de eerste dozen – Tiny House Farm

img_20160731_192106.jpgIk maak de eerste stappen bij het opruimen van mijn spullen. Ik ben begonnen met de dozen in mijn studeerkamer. Ze zitten boordevol met papieren, tijdschriften en collegeverslagen. Daarbij zijn er vaak ook syllabi behorende bij die colleges.

Mappen leegruimen

Verder ruim ik andere mappen ook leeg. Mappen boordevol met aantekeningen, officiƫle brieven en andere paperassen. Onderwijl schift ik de documenten die ik wil bewaren en later eventueel wil inscannen omdat ze mij toch te dierbaar zijn.

Vergeten spullen

Verder kom je veel dingen tegen waarvan je het bestaan vergeten was. Een paar spulletjes die ik even wil noemen:

  • Een foldertje van de Aldicomputer uit 2005. Ik heb een uur voor openingstijd voor deze pc in de rij gestaan: megamodern met maarliefst 1024 Mb werkgeheugen en 320 Gb geheugen. Ik tik dit verhaal nu achter deze computer, meer dan 10 jaar oud. Hij is megatraag en dreigt elk moment in elkaar te storten.
  • Het financieel jaarverslag 2006 voor de Harmonium Vereniging Nederland
  • Brieven uit Berlijn, Leiden, Santiago en Kathmandu: veel weemoed en soms een grien
  • Een interview dat mede-WEP’er Anneke met mij hield
  • De foto op de voorkant van de Mare met F. Springer
  • De rouwkaart van mijn oma

Allemaal dingen die je tegenkomt bij het opruimen van je werkruimte. Dan ontdek je dat al die papieren ook ballast zijn. Het verleden dringt zich soms wel heel dwingend op. Het roept vaak weer emotie op. En is die emotie niet valse emotie?

Is het zo dat opruimen de dingen weghaalt die je zou willen vergeten? Of draag je die dingen ook bij je als je ze weggegooid hebt?

Kofferbakverkoop Zeewolde

Let op: komende zaterdag staan we bij de kofferbakverkoop in Zeewolde van 9 tot 16 uur!

Een gedachte over “Opruimen: de eerste dozen – Tiny House Farm”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *