Kofferbakverkoop in Zeewolde (1)

Na de eerste verkoop van onze spulletjes bij de rommelroute, zijn we zaterdag voor het eerst bij een kofferbakverkoop geweest. In Zeewolde op het evenemententerrein hebben we de hele dag gestaan tussen een stuk of 50 andere verkopers.
Vrijdagavond de auto alvast volgeladen met de dozen die al op zolder staan. In de dozen zitten spullen die we al langere tijd willen wegdoen. De auto zit goed vol, de achterbank voor de helft neergeklapt en met een beetje passen en meten kom je een eind.

Onderweg naar Zeewolde worden we overvallen door een gigantische stortbui. We zijn blij dat we nog niet op het terrein staan met al onze spulletjes uitgepakt. Alles zou zeiknat zijn geworden.

Bij aankomst in Zeewolde regent het nog steeds. We betalen het stageld van 12,50 euro en krijgen we een prachtig plekje meteen achter de frietwagen van frietzak.nl. We wachten even tot alle regen gevallen was. De rest van de dag blijft het volgens buienradar droog. Daarom stallen we alles uit voor onze auto.

We merken dat het lastig is om van tevoren alles in te pakken. Daarom hebben we gewoon wat dozen meegenomen met spullen erin. Niet altijd schoon, maar dat maken we dan bij het uitpakken meteen schoon zodat bezoekers alles netjes fris en schoon kunnen kopen.
Bij het uitpakken heeft iemand meteen belangstelling voor de gitaar. Hij vraagt wat hij kost. Ik noem 5 euro, waarna hij hem wel voor 3 euro wil meenemen. Verkocht. Hij kijkt aandachtig naar de 2 telefoons voor ouderen die we bij ons hebben, een mobiel en een vaste telefoon. Nee, toch niet.

Even later gaat een ander met de telefoons vandoor. Hij koopt ze samen voor 10 euro. Is het niet te weinig, vraag ik mij af. Maar weg is weg en dat hoeven we niet meer mee terug te nemen. Net als een paar peper en zout stelletjes die in de tas van een moeder met dochter verdwijnen.


De verkoop komt traag op gang. De bezoekers blijven weg door het regenachtig begin van de dag. Wij drinken de meegebrachte koffie op en eten de bolletjes met ham, kaas en hagelslag. Het is gewoon een lekker uitje met z’n drie├źn. De belangstelling is niet zo groot. De ochtendbui weerhoudt mensen blijkbaar om langs te komen.
Lees morgen het 2e deel: natte boel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *