Kiezen uit aanbieders van kleine huizen – Tiny House Farm

Het nemen van een groter kavel is niet de moeilijkste beslissing. De keuze van wie ons huisje mag gaan bouwen is een veel grotere. Het bepaalt straks waarin we gaan wonen en of het allemaal wel binnen ons budget past.
Om met het laatste te beginnen, ons budget is klein. Heel klein. Bijna net zo klein als het huis zelf. Dat het een vrijstaand huisje wordt en dat we met heel weinig vierkante meters willen, zijn hierbij tegengestelde. Zelf bouwen is nu eenmaal duur.

Op dit moment hebben we met 2 partijen een gesprek gehad. Niet alles is even bereikbaar. De partij waar we het meeste van gecharmeerd zijn, vraagt een flink bedrag voor de casco-oplevering. De andere partij biedt een heel mooi concept aan, heel energiezuinig en gericht op een duurzaam leven.
Dat leer ik wel meer en meer. Het eenvoudige leven dat we willen leiden, vraagt best veel van je. Hoe minder luxe je wil leven, hoe meer je moet investeren om dat eenvoudige leven te kunnen leven. De grond is straks de rijkdom, net als de vrijheid. Of de financiƫle vrijheid die wij voor ogen hebben, haalbaar is, moet nog blijken.

Daarom gaan we een paar dingen nog goed uitzoeken. Dat wordt afwegen, wat is haalbaar en wat zouden we graag willen? We zullen concessies gaan doen. Keuzes maken op basis van budget en wensen.
Wordt dus nog flink vervolgd…

5 gedachten over “Kiezen uit aanbieders van kleine huizen – Tiny House Farm”

  1. Ik vind dit zo’n fascinerend project, maar wat een moeilijke weg om er te komen. Niet aan mij om me er mee te bemoeien. Maar toch…als de basis maar voldoet aan jullie minimale wensen en goed gekozen is, dan moet later uitbouwen, als daarvoor de mogelijkheden zijn (financieel en technisch) toch nog kunnen?

  2. Wat spannend en wat heb ik toch respect voor jullie keus! Ik woon in een kabouterhuisje maar dat bestond al. Is trouwens wel een bodemloze put want uit 1880.
    Heel veel succes!

  3. Hendrik-Jan, mijn naam is Carolien. Wij wonen in een heel gewoon huis. We hebben drie kinderen, twee daarvan zijn al jaren uit huis, de derde bijna. Nu is het huis veel te groot. Dus wij kijken nu rond. Wat wij willen is buiten, klein en duurzaam. Die huizen bestaan niet in de buurt van Langedijk waar wij wonen. Of het zijn appartementen of gezinswoningen. Nu lees ik jou site en denk: wat een vreemde wereld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *