Vakantieboeken – #50books vraag 28

De zomervakantie is al aangebroken in sommige delen van Nederland. Het is rustiger op de weg want veel mensen gaan lekker een paar weken weg. Zo biedt de vakantie tijd om tot rust te komen en je een beetje te bezinnen. Het levert na de vakantie wel weer een stortvloed aan echtscheidingen op of mensen hakken eindelijk andere knopen door om dingen in hun leven aan te pakken.

Zou iedereen geïnspireerd raken door de boeken die ze lezen? Veel mensen beperken het lezen van echt goede boeken tot de vakantie. Ze lopen dan te zeulen met vuistdikke boeken die al een heel jaar – of langer – liggen te wachten gelezen te worden. Terwijl dat juist vaak tot frustratie leidt. Het boek is veel te dik voor die 2 weken waarbij ook nog veel plaatsen worden aangedaan. Het is beter om een paar dunnere boeken mee te nemen, dat leest veel lekkerder en frustreert een stuk minder.

Ik ga op reis en ik neem mee. Toen ik alleen op reis ging naar Italië, nam ik een enorme stapel boeken mee. Zeker ook een paar dikke pillen zoals Anna Karenina van Tolstoi en De gebroeders Karamazov van Dostojevski.

De eerste las ik uit, bij de tweede bleef ik ergens steken. Overigens heb ik alle andere boeken die ik bij mij had uitgelezen. Het was een heerlijke vakantie waarbij ik aan de hand van Goethes dikke Italiaanse reis een beetje mijn Duitse held achterna ging.

Dat brengt mij bij de boekenvraag voor vandaag:
Wat is jouw vakantielijstje?

Welke boeken ga je zeker deze vakantie lezen en welke laat je (weer) liggen? Ik ben heel benieuwd naar de tips om de zomer al lezend door te komen.

Blog mee over #50boeken

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

12 gedachten over “Vakantieboeken – #50books vraag 28”

  1. Ik heb geen vakantielijstje. Het lezen van (goede) boeken moet je niet uitstellen tot het eindelijk vakantie is. Dat is net zoiets als wachten met leuke dingen doen en van het leven genieten tot je gepensioneerd bent.

    Prettige vakantie & een mooie zomer!
    Groetjes, Wim

  2. Ik sluit mij aan bij Wim. En ik ben al gepensioneerd. Ik kan dus altijd kiezen welke boeken ik wanneer ga lezen. Misschien ga ik daarom deze vakantie juist wel eens heel weinig lezen en meer wandelen en fotograferen… Ik denk dat ik een paar dichtbundels mee neem: af en toe een toepasselijk gedicht om de rest van de vakantiedag over te mijmeren…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.