Lees jij kookboeken? – #50books vraag 15

image

Boeken waarvan er heel veel van over de plank gaan zijn kookboeken. Een apart soort boeken boordevol met recepten van lekkere maaltijden, die er op het plaatje lekkerder uitzien dan wanneer jij ze hebt gemaakt.

Bij mij weten is het thema van de boekenweek nog niet koken of eten geweest. Dat terwijl er heel wat wordt gekookt en gegeten in boeken. Receptenboeken, boeken met eten als thema, dieetboeken en verhalen, gedichten en romans waarin eten een belangrijke rol speelt. Zonder veel moeite is daar een erg interessante bloemlezing van bij elkaar te brengen, is mijn overtuiging.

Daarom gaat de boekenvraag voor vandaag over kookboeken in de boekenkast: heb je kookboeken of andere boeken in relatie met eten en raadpleeg je ze vaak? Of kijk je eerder voor recepten en diëten op internet of in een notitieboekje waarin je de recepten hebt verzameld?

Bovendien is het de grote vraag, net als met woordenboeken of de encyclopedie, lees je hem of noemen we dit eerder raadplegen?

Vraag 15

Heb je kookboeken en lees of raadpleeg je ze weleens?
Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

Blog mee over #50books

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

8 pingbacks/trackbacks on “Lees jij kookboeken? – #50books vraag 15

Geef een reactie